Sastāvdaļas:
- 225 g mīksta sviesta
- 225 g pūdercukura
- 4 olas (atdalītas)
- 425 g miltu
- 3 tk cepamā pulvera
- šķipsna sāls
- 300 ml svaigas apelsīnu sulas
- 1 tk apelsīna miziņas
Sīrupam:
- 200 ml apelsīnu sulas
- 200 g pūdercukura
Pagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko kēksa formu (var izmantot arī apaļo biskvīta formu).
2. Saputo sviestu ar pūdercukuru līdz gaišai masai. Pa vienai pievieno olu dzeltenumus, labi saputojot.
3. Atsevišķā traukā izsijā miltus, iemaisa sāli un cepamo pulveri. Miltu maisījumu kopā ar apelsīnu sulu pievieno olu masai. Tad iemaisa miziņas.
4. Saputo olu baltumus un iecilā masā.
5. Cep aptuveni 45-55 minūtes (atkarībā no krāsns).
6. Katliņā uzvāra apelsīnu sulu ar pūdercukuru, ļauj 5 minūtes burbuļot uz mazas uguns.
7. Kad kēkss gatavs, to izņem no formas un, nedaudz padzisušu, sadursta ar zobu bakstāmo kociņu, tad pārklāj ar pusi no sīrupa. Pēc 10 minūtēm pārlej ar atlikušo sīrupu. Tas veidos sulīgu, neaprakstāmi garšīgu virskārtu.
Daudz laimes, Latvija! Lai skaista svētku diena!
Brīnišķīgi, man šodien balle, tieši tāda recepte, ko meklēju! Paldies.
AtbildētDzēstGribēju pateikt, ka izcepu un izdevās lieliski. Apelsīnu spiešana gan apnika ne pa jokam, bet rezultāts bija teicams. Un vēl - es nepavārīju sulu ar cukuru pilnas piecas minūtes. Varbūt sīrups būtu mazliet sabiezējis, bet man bija pārāk sekls katliņš un viss gāja pāri, tāpēc salēju visu pa virsu stipri slapju, sēdēja kēkss peļķē. Bet pa nakti viss sasūcās un bija ideāli. (Un, ņemot vērā Tavu piezīmi par duršanu līdz apakšai, nemaz nerāmējos ar zobu bakstāmajiem, bet uzreiz apbruņojos ar tievo adāmadatu.) :)
DzēstPaldies par recepti! Šī būs uz palikšanu.
Man tiešām prieks, ka garšoja! Par adāmadatu es nekad nebūtu iedomājusies - lieliska ideja! Nākamreiz es arī neniekošos ar tiem kociņiem :)
DzēstPuse jau ''izkususi'' :)? Brīnišķīgi, paldies par recepti un priecīgus svētkus!
AtbildētDzēstJēl... Man ļoti garšo jau no skata vien.
AtbildētDzēstNoteikti pamēģināšu. :) Paldies!
AtbildētDzēstIzklausās TIK garšīgi, ka man ar būs jācep.. :)
AtbildētDzēstŠis ir nenormāli labs. Nepārspīlējot. Tiešām-nenormāli labs:)!
AtbildētDzēstLelde, paldies Tev par atsauksmi! Kad īsts "lietotājs" dod savu verdiktu, tam ir cits svars :)
AtbildētDzēstRunājot vēl par pašu kēksu - ēdot es secināju, ka nākamreiz ar to kociņu ir jābaksta, cik vien dziļi var, jo tad arī sīrups sasūcas pēc iespējas dziļāk kēksā ;)
A kas vainas bambusa garajiem iesmiņiem? Ar tiem nedrīkst durstīt?...
AtbildētDzēstnu es ieraudzīju savus apelsīnu, gribu kaut ko saldu un attiecīgi atcerējos par tavu recepti. Bet , jel, man nav pūdercukura. Un nav arī kā cukuru samalt... Ko nu?
Ļoti garšīga, meita nepārstāj vien ēst. ✳️✳️✳️✳️✳️.
AtbildētDzēstTiešām garšīgi izskatās :))))
AtbildētDzēst