sestdiena, 2010. gada 12. jūnijs

Dāvana draudzenei - pašas rotāts krekliņš

Šodien man bija jāiet ciemos pie draudzenes uz dzimšanas dienas svinībām un man bija tikai pāris stundas sagādāt viņai dāvanu. Brīdi apsvērusi es nolēmu, ka gribu kaut ko pagatavot pati. Nedaudz pasērfojusi pa internetu, iedvesmojos no Disnejas ziedu t-krekla un nolēmu izmēģināt ko līdzīgu. Ātri aizbraucu līdz tuvākajam lielveikalam un nopirku izejmateriālu - lillā krekliņu:
Sāku ar podziņu noārdīšanu un dažādu atbilstošu lentīšu un auduma gabaliņu piemeklēšanu. No violetās un smilšu krāsas lentām pagatavoju ziedus. Tā kā violetā lenta man ir pacieta, tad tumšāko pušķi/ziedu es uztaisīju tādu robustu un nošuvu ar šujmašīnu, lai stingrāk turas. Savukārt gaišajai lentai pa apakšējo malu izvilku cauri diegu un sakrokoju zieda formā.:
Tad atlocīju platās un šaurās lentas un piefiksēju ar šujmašīnu gan kādu gabalu šujot uz leju pa lentas vidu, gan perpendikulāri pašā augšpusē. Izvēlējos tumšu diegu kontrastam:
Visbeidzot piešuvu iepriekš sagatavoto ziedu/ brošu/ medaļu. Tā kā es jau biju izgatavojusi arī neilona rozi, bet krekliņa priekšpusē tā vairs neiederējās, nolēmu to likt aizmugurē uz gurniņa. Vēl jāatceras noārdīt ražotāja birkas un piešūt pašam savas (man savas vēl nav, es aprobežojos vienkārši ar veco noārdīšanu). Lūk, kas beigās sanāca:
Kopumā, neskaitot braukšanu uz veikala pēc krekliņa, es šim darbiņam patērēju nedaudz vairāk par stundu. Ceru, ka kāda ideja radās arī jums, un, ja uzcakinat ko līdzīgu, dodiet ziņu un es labprāt šeit ielikšu jūsu darbiņa bildes!

Daudz laimes dzimšanas dienā, Rita!

P.S. Es apsolos laika gaitā uzlabot bilžu kvalitāti :)

1 komentārs: