trešdiena, 2010. gada 9. jūnijs

5min

Plūmītes pasaulē viss ir kājām gaisā. Jūs jau atceraties, ka brīvdienām man bija daudzas un pamatīgas apņemšanās - turpināt cept mafinus, šūt utt. Vienīgais, kas no visa šī mega plāna izdevās, bija pats brauciens uz Latgali. Jau pa ceļam uz turieni es sapratu, ka esmu aizmirsusi printerī savas izdrukātās receptes. Vēl pēc stundas (un brauciens ir garš, tur var daudz ko pārdomāt) es apjautu, ka arī slavenās mafinu formas ir palikušas mājās skapī. Nu nekas, man vismaz palika šūšana. Lika pagaidīt! Izrādījās, ka, pakojot šujmašīnu līdzņemšanai, esmu atstājusi mājās arī vadu, kas savieno mašīnu ar pedāli un elektrību. Tā nu man neatlika nekas cits kā pabeigt līdzpaņemto adījumu - vasaras vestīti meitiņai. (kā redzat, es biju kārtīgi nopakojusies ar darāmajiem darbiņiem :)) Vismaz to es uzadīju! Bet atkal bet! - tā bija par mazu. Izārdīju un vairs neesmu pieķērusies. Lai vismaz kaut cik sevi realizētu es izcepu gigantisku pavlovu (tiem, kas nezina - gaisīga kūka) no 9 (!!) olu baltumiem. Piecatā apēdām un pēc tam es sapņoju par tunča sviestmaizi ar skābu gurķi :D

Tātad pilnīgi viss ne pēc plāna. Un šonedēļ pa vidu darbam (vai precīzāk - pa vakariem) es neesmu tikusi līdz nekam ievērības cienīgam, ar ko palielīties, izņemot šo:

5min rabarberkūka

Tā kā mana priekšdienām sasaldētā mīkla bija ļoti cieta, es biju kreatīva un kūkas pamatni noklāju ar tostermaizes šķēlēm! Tad pa virsu sametu sagrieztus rabarberus. Rabarberiem pārlēju biezpiena masu (ņēmu Lazdonas brokastu biezpienu ar saldo krējumu, sajaucu ar 100g cukura un 2 olām). Un vēl pilnīgai laimei pa virsu skābais krējums ar cukuru + kanēlis. Cep 180 grādos 40 minūtes. Mans vīrs teica - nepieklājīgi garšīga :)

Rītdien man nāks ciemiņi, esmu ieplānojusi gatavot dažādus gardumus un ceru to arī vēlāk fotoreportēt. Un brīvdienās tad būtu kaut kas jāsašuj līdz galam. Tā ka palieciet tepat!

1 komentārs: