pirmdiena, 2012. gada 9. aprīlis

Mamma = Sieviete. 1. nedēļas atskaite un 2. nedēļas uzdevums

Ar daudzajiem aprīļa svētkiem nedēļas ritums ir nojucis. Pierakstīsim šo pirmdienu garajai nedēļas nogalei, tāpēc atskaite par pirmo nedēļu aprīļa akcijas "Mamma = Sieviete" ietvaros top tikai tagad :). Un tātad:

1. nedēļas uzdevums bija ROKU LUTINĀŠANA. Manas rokas noteikti brīnījās, kas atgadījies ar viņu saimnieci, jo tik daudz uzmanības viņas nebija piedzīvojušas jau sen. Veselas divas reizes tās tika pie manikīrveida apkopes. Un arī pie divām lakošanām! Salasījusies jūsu ieteikumus es pamanījos izplānot laiku, lai ieskrietu veikalā un iegādātos divas jaunas, ātržūstošas nagu lakas. Nagi niezēja jaunos toņus izmēģināt, tā nu, gaidot sasolīto siltuma vilni, uzlakoju oranžus nagus gan sev, gan meitai, ar kuriem tad skaisti iesoļot akcijas otrajā nedēļā.

Tas tāds faktoloģisks 1. nedēļas atstāsts. Par emocionāliem iespaidiem runājot - nūūū, nebija man, protams, pārsteigums, ka sakoptas rokas = prieks sirdī. Savukārt mājinieku reakcijas bija dažādas un, šķiet, katram no viņiem atbilstošas:

- dēls (7,5 mēnešus vecs), kurš pirmais bija liecinieks svaigi tapušajam manikīram, neizrādīja par galarezultātu nekādu interesi. Pilnīgi nekādu.
- vīrs pamanīja tikai stundu pēc tam, kad bija atnācis mājās, kur es zibināju apkārt rozā nadziņus, un tad noteica: "Ōōō, skaisti nagi!"
- meita (3,4 gadi), tiklīdz bija ienākusi pa durvīm, pat cepuri nenoņēmusi momentā izsaucās: "Es arī gribu lakotus nagus!!"

---------------------------------------------

2. nedēļas uzmanības centrā: SIEVIŠĶĪBA APĢĒRBĀ

Visas manas kleitas stāv skapī un krāj putekļus. Vai, smalkāk izsakoties, gaida īsto gadījumu, kad tapt uzvilktām. Taču, kad es paskatos uz savu meitu, kura nēsā tikai svārkus un kleitas (un vislabprātāk maina kleitas vairākas reizes dienā), es saprotu, ka nav vajadzīgs speciāls gadījums, kad sapucēties. Ikdiena ir vislabākā diena, kad nēsāt sievišķīgas drēbes, jo visa mana dzīve taču sastāv no ikdienas.


Dzīve pa mājām, kad bieži rāpoju pa grīdu kopā ar savu puiku, nav iemesls katru rītu izvēlēties ērtas bikses un mīkstu džemperi. To visu var darīt arī ērtos svārkos. Vai, teiksim, dienišķās pastaigas laukā ar ratiem - ideāls iemesls atvērt skapi un izvest svaigā gaisā savu sievišķīgāko garderobes daļu. Nav jau jāmocās, divas stundas klumburējot pa bedrainām ielām ar augstpapēžu zābakiem kājās, var pieskaņot kādai vienkāršai kleitai "skrienamas" kurpītes, ap kaklu apsiet krāsainu lakatu un smaidot pastaigāties.

Man šķiet, tas nav grūti. Ir tikai jāsāk.

Tādēļ mans 2. nedēļas mērķis ir - katra diena ir sievišķīga apģērba diena! Man ir tik daudz svārku, kas nepamatoti ilgi jau gaida savu slavas stundu, ka es apņemos katru dienu nēsāt pa kādam plandošam apģērba gabalam gan mājās, gan dodoties laukā. 

Jūs arī pamēģiniet! Arī tad, ja svārkus un kleitas jūsu garderobē neatrast, nedaudz vairāk sievišķības piešķirt arī biksēm (pat džinsiem) var gandrīz vienmēr - vai tā būtu blūze ierastā t-krekla vietā, vai skaistas rotas, krāsainas jostas vai apavi - katra var piemeklēt sev piemērotāko, lai galarezultātā pretī spogulī lūkotos šarmanta sieviete! 

Lai dzīvo otrā aprīļa nedēļa - sievišķīgā apģērba nedēļa!

Runājot par pagājušo nedēļu - kā jums veicās Mamma = Sieviete akcijas 1. nedēļā? Vai lakojāt nadziņus uz nebēdu? Varbūt atklājāt kādu brīnišķīgu roku procedūru? Padalieties tepat komentāros ar stāstiem vai linku uz savu blogu!

12 comments:

  1. Jā, jā, jā - izdevās tomēr nolakot ar :))) - te lielos: http://pieineses.blogspot.com/2012/04/mamma-sieviete-ar-nagiem.html
    Paldies Tev, Plūmīt, it kā sīkumiņš, bet tomēr tāds prieks, skatos tik uz saviem nadziņiem un nespēju vēl pierast, ka tie atkal ir krāsaini :)))

    AtbildētDzēst
  2. Paldies Tev par šo akciju! :) Nadziņi bija! Man maigi oranži, mazajai meitai - spilgti oranži! Saspringto brīvdienu dēļ nepaspējām nobildēt, bet - mēs noteikti šo rocedūru atkārtosim, jo - ja mājinieki nadziņus nepamanīja, mēs pašas pamanījām un pašapziņa noteikti cēlās! :)
    Runājot par svārciņiem - ai, kā pēc tiem biju jau noilgojusies ziemas un sala dēļ, tādēļ sezonu jau esmu atklājusi un Tava pamudinājuma dēļ to arī turpinu! :) Un lai ziemā sievišķibu nezaudētu un citiem par lielu izbrīnu, mani mājas apavi ir - uz neliela papēdīša vasarīgas kurpītes (ievelcenītes). _ Tas tāds mans sievišķības uzturētājs. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ō, tā ir laba ideja par fifīgiem mājas apaviem!
      Un paldies par padalīšanos! Man meita ir liels pamudinātājs uz nagu lakošanu. Forša tā meiteņu būšana! :)

      Dzēst
  3. Jā, šīsnedēļas uzdevums man vairāk pie sirds.. :)
    BET lai gan ar nagu lakām esmu uz Jūs (jo nepatīk tā sajūta, kad nagu klāj laka), Plūmīt, Tavā iespaidā manā vannasistabā parādījās 3 miniatūras nagu lakas pudelītes un nagu stiprinātāja pudelīte, ko noteikti likšu lietā jau šodien, jo nagiem pavasara gaidās un pupabērna procesā ir uzradies trakots trauslums un nestiprums..
    Un lai dzīvo sievišķīgie mammu&mazuļu pastaigu apģērbi..pirms pāris nedēļām šim sevi iepriecināju ar pavasara kurpju pāri uz neliela papēdīša..ar domu, lai ir ko vilkt kājās, kad iešu ar mazo meitu slingā piesietu.. :)

    AtbildētDzēst
  4. Piemirsu piebilst, ka mans ikdienas sievišķības minimums (to nolēmu, kad piedzima Gerda) ir vismaz nedaudz, bet noteikti katru dienu, krāsot acis - līnija vai ēnas, vai skropstas..tas nu katru dienu variējas, bet noteikti ir.. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Lūk, to es gan nevarētu - man dienas laikā sanāk tik bieži berzēt acis (kas laikam liecina, ka jau dikti sen esmu atradusi no acu kosmētikas lietošanas ;)), ka pret pēcpusdienu esmu jau "panda" :)
      Bet jā, tādu sievišķības minimumu vajadzētu atrast un ieviest arī man. Ceru, ka aprīļa laikā vismaz viens labs tikums man piemetīsies :)

      Dzēst
  5. Piedalos. Un atskaitos. Un gaidu iedvesmojošu turpinājumu.
    http://likiburtnica.wordpress.com/2012/04/10/mamma-sieviete-1-nedela/
    Paldies!

    AtbildētDzēst
  6. Mana atskaite bija pavisam īsa te http://pucesmaja.blogspot.com/2012/04/aiz-loga.html, bet pati rosīšanās sagādāja ne mazums prieka. Un jā, nagi sazaļoja :) Paldies par iedvesmošanu :)

    AtbildētDzēst
  7. ak, pirmais uzdevums man gāja secen sakarā ar braucienu pie omes, bet otrajam gan esmu gatava!:)jauka doma:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sanit, tu vari apvienot 1. un 2. uzdevumu! Krāsainiem nagiem nekad nevajag teikt nē! :))

      Dzēst
  8. Paldies jums visām par linkiem un saviem iespaidiem! Es tiešām priecājos, ka jums ir prieks :)

    AtbildētDzēst