piektdiena, 2011. gada 27. maijs

Garlaicīgs krekliņš -> skaists krekliņš

Vai es jau minēju, ka Rīgas veikalos skaisti un meitenīgi priecīgi krekliņi maksā, manuprāt, neadekvātas summas? Piemēram, Zara krekliņi mazām meitenēm ar interesantiem risinājumiem, bet ražoti no gaužām nekvalitatīvas trikotāžas, maksā ap 9 LVL:


Savukārt brīnišķīgie Mayoral krekliņi maksā pat 18 LVL:


Tā kā vasaras sezonai nepietiks ar vienu krekliņu, bet vairāki tādi augstākminētie izmaksātu veselu kapitālu, es kādas dienas saspringti domāju, kā iegūt meitai skaistus, bet nedārgus krekliņus. Tad nospriedu, ka ne jau par velti man mājās ir šujmašīna un galvā radošs prāts ;) Iegādājos Lindex veikalā 3 jaukus, bet nedaudz garlaicīgus krekliņus par divu cenu (mm, man patīk speciālie piedāvājumi!), no kuriem divi tika pakļauti pārvērtībām. Baltajam taps jauna apkaklīte no linauduma atlikumiem, bet violetajam uz punča turpmāk augs rozes:

Apkaklītes šūšana man pašai ir izaicinājums, jo tur ir nepieciešama gan piegrieztne, gan arī līmauduma izmantošana - vārdusakot, atsevišķs projektiņš atsevišķam ierakstam. Šajā reizē par rožu tapšanu. No tilla auduma izgriež garenas strēmeles, ko pārloka uz pusēm un sānā sašuj kopā. Rožu izejmateriāls gatavs:

Tad katru tilla trubiņu loka un piefiksē ar adatu tikmēr, kamēr izvēlētās formas zieds gatavs:

Ziediņu pa taisno piešuj krekliņam, cenšoties pēc iespējas mazāk sadurstīt krekliņa kreiso pusi, tomēr arī neaizmirstot, ka puķei jāturas stingri, jo krekliņu taču mazgāsim. Kātiņiem izvēlējos savos krājumos esošu mulinē diegu. Vilnas dziju nevajag ņemt, jo tā mazgājot sarausies!

Nedaudz izdomas, darbiņa un puķu dārzs uz meitenes krekliņa gatavs!

Varbūt arī jums ir kāds labs ieteikums krekliņu uzlabošanai? :)

4 komentāri:

  1. he pameti ideju, jāpārveido man ar daži krekli meitai :D
    te jau tik vajag radošu pieeju un tik veidot un veidot - noa audumiem, lentām, pogām, izšuvumiem utt.
    krekliņam roku galos vēl var pa kādai bantītei tai krāsā uzlikt moška? ;)

    AtbildētDzēst
  2. jauki! var arī no puķaina auduma izgriezt gatavas puķes un kā aplikācijas piešūt, es tā izdarīju 2 saviem krekliem.. iespēju laikam bezgalīgi daudz...

    AtbildētDzēst
  3. Vienīgais, kas mani nedaudz uztrauc ar visām bantēm un lentēm ir to izskats pēc mazgāšanas. Jau drusku baidos par tilla rozēm, kas vēl veļas mašīnu nav redzējušas :D

    AtbildētDzēst