trešdiena, 2011. gada 21. decembris

[Pagatavo svētkiem!] sprunguļvīri. sniegavīri. ziemziedusievas.

Pēdējā trešdiena, un Ziemassvētki jau ar roku aizsniedzami. Steiga, steiga visapkārt, neliels stress apkārtējo sejās un norūpējies jautājums - vai visas dāvanas jau sagādāji? Vismaz tā izskatās dzīvē man apkārt. Svītrojot darbiņus darāmo lietu sarakstā un mēģinot visu paspēt, ir viegli pazaudēt vai vispār nesajust Svētku Nākšanu. Tāpēc šodien pie manis ciemojas īsts meistars sajūtu radīšanā... 
Labrīt, Kristīn! Kristīne no klusi sajust sajūtas... ir brīnumu radītāja, savām rokām viņa darina īstus meistardarbus, izmantojot dabā atrodamos materiālus un pārvērsdama tos dažādos jaunos veidolos. Brīnumu radīšanā svarīgu vietu ieņem arī viņas meita Dille. Un suņuzvēri. Un Valters.


Bet nav vairs ko šķiesties vārdiem, jāieklausās sajūtās. Un Kristīnē.


"Sniega nav. un Ledusskapī saldētavā arī vietas nav, lai uzveltu sniegavīru. Bet ir sprunguļi! Jūras malka.. , patiesībā domāju, ka līdz vasarai no tiem prātu neatbrīvošu un dzīvokli arīdzan.


Zāģis - sazāģēt. Urbis - saurbt. Stieples - savērt. Krāsa - izkrāsot. Rokas - izveidot. Zvaniņš - lai sniegavīrs runāt var.


Kāpēc sniegavīrs = jo to patiktu taisīt bērnam, jo tas labi izskatītos eglītē, jo to es labprāt saglabātu - eglīšu mantiņu kastē - tik ilgi, cik vien viņš spēs izdzīvot .. + sniega nav. 



Brienot pa mežu ar dilli šorīt apspriedām jautājumu "Ko  viņa vēlētos šodien uztaisīt Ziemassvētkiem?" .. uz ko viņa atbildēja - " Kaut ko skaistu - kā Pavasaris."


Tad nu... tie pāris ziedi, kas vāzē bij.. tie arī pavasari sniegavīros ievija. Ar krāsām un to spēju ziedēt.


Nemaz nezinu, vai ir iespējams vienlīdz stipri gaidīt ziemu , Ziemassvētkus un pavasari, bet kā , lai par to nedomā, ja ik solis mežā smaržo pēc sūnām, kā pavasarī. Tik tās saules nav.

Bet naktī sapņoju par sniega piku virtenēm..."

Sirsnīgs paldies Kristīnei par svētku prieku! 
Lai mums visiem skaisti!

8 komentāri:

  1. Gaumīgi, interesanti un arī bildes foršas!

    AtbildētDzēst
  2. Fantastiski darbiņi - Kristīne ar Dilli ir nepārspējamas svētku sajūtu radīšanā :))) Man ar gribas sniegavīru - ne no sniega, bet tieši šitādu, kas spēj runāt un kuram galvā pavasaris :)

    AtbildētDzēst
  3. Es vienkārši kūstu no Kristīnes idejām.... :)

    AtbildētDzēst
  4. Cik interesanta ideja, būs jāpamēģina )

    AtbildētDzēst