svētdiena, 2011. gada 4. decembris

Adventes gardumi (2. no 4)

Jau klāt svētdiena un otrā Advente. Šodien mūsu mājās grilējam foreli un dārzeņus marokāņu gaumē, bet pēc tik sātīgām pusdienām desertā iederēsies kas mazs un izsmalcināts...

Šokolādes groziņi ar putukrējuma vidiņu


Sastāvdaļas
- tumšā šokolāde
- putukrējums (vai maskarpone)
- avenes vai citas ogas (es izmantoju vasarā sasaldētās, bet noteikti labi garšo arī svaigas)
- kaltētas piparmētru lapas (pēc izvēles)
- mazo kēksiņu papīra formiņas
- pārtikas otiņa

Pagatavošana
1. Ūdens peldē izkausē šokolādi.
2. Kad šokolāde izkususi, to ņem ar otiņu un bagātīgi krāso iekšā kēksiņu papīra formās, kamēr vairs neredz papīru. Katru formiņu liek uz tāda dēlīša vai šķīvja, kas pēc izmēra ietilpst saldētavā. Jādarbojas ātri.
3. Ar šokolādi izkrāsotās formiņas liek saldētavā (ar visu šķīvi vai dēlīti) uz pāris stundām līdz sacietē.
4. Sacietējušās formiņas izņem no saldētavas un uzmanīgi noloba papīru. Ja šokolāde būs uzklāta par plānu, var izdrupt caurums sāniņā vai groziņa dibenā. Tādēļ darbojoties kā norādīts 2.punktā, jāpievērš uzmanība, lai šokolāde uzklājas vienmērīgi.
5. Šokolādes groziņos ar karoti iemet putukrējuma piciņu, pa virsu uzsēdina aveni un pārkaisa ar smalki salauztu piparmētru (var arī nelikt piparmētras).
6. Pasniedz uzreiz kopā ar melnu kafiju. Un kā parasti - ar baudu ēdot uzklausa komplimentus, kas birst pār gatavotājas galvu :)

10 comments:

  1. Irēn, sanāk drusku noņemšanās, bet ir tā vērts. Jo īpaši, ja jāpacienā viesi - efektīvi :)

    AtbildētDzēst
  2. Oho! Tiešām izklausās kolosāli groziņi!

    AtbildētDzēst
  3. Kā reiz šovakar domāju, ko lai iesāk ar lielu daudzumu saldā krējuma, kas aizķēries ledusskapī. Ielūkojoties šeit, man tapa skaidrs. Uzreiz arī ķēros pie lietas. Jauks našķis, ar ko palutināt savus tuvos. Paldies par iedvesmu:)

    AtbildētDzēst
  4. Šo es arī noteikti pamēģināšu.. Par mazajiem našķiem ar šokolādes čipšiem jau komplimentus saņēmu. :)

    AtbildētDzēst
  5. Laizīt datõr ekrānu jau nebūtu gudri:) Bet nu ko darīt tiem, kuriem garšo, bet pavārmāksla ir tik tālu no ikdienas:).. jēl... Jābrauc būs pirkt pārtikas otiņa:)

    AtbildētDzēst
  6. Vivjen, es ar apbrīnu iedomājos, cik daudz tu sataisīji tos groziņus, jo vienā tādā mazā jau neko daudz putukrējuma/saldā krējuma nelien :))

    Una - man tiešām prieks!

    Kristīn, šī konkrētā pavārmāksla jau vairāk līdzinās gleznošanas mākslai un tādēļ domāju, ka tev groziņi noteikti izdosies debešķīgi!

    AtbildētDzēst
  7. Mmm... Skatoties uz foto vien, mutē jau sarosās garšas kārpiņas :)) Būs laikam jādodas uz veikalu pēc saldā krējuma :))

    AtbildētDzēst
  8. izskatās lieliski, noteikti nošpikošu receptīti :)

    AtbildētDzēst