otrdiena, 2010. gada 31. augusts

Atvaļinājuma baudas

Atvaļinājums ir beidzies, lai dzīvo atvaļinājums!

Viena nedēļa šķiet maz, taču tā var būt tik piesātināta! Būs vajadzīgi vairāki ieraksti, līdz es būšu padalījusies ar visu, kas man stāstāms un rādāms. Pragmatiski skatoties, ēšana ir tikai ēšana, taču ēšana var būt arī baudas gūšana. Par to arī šis fotostāsts.

Goda vietā bija gāzes grils un viss, ko uz tā var pagatavot. Nekad nebūtu domājusi, ka uz grila var pagatavot daudz vairāk kā tikai gaļu. Brīnišķīga ir, piemēram, kuka




Protams, gaļa arī tika cepta, vēl jo vairāk, ja nesen kauts vucens :)

ar dārzeņu salsu un grilētiem dārzeņiem




Pašu kaltēti tomāti

Vēl īpašs ir stāsts par maizes produktiem. Pica uz grila izdodas debešķīga, kā cepta maizes krāsnī. Bet varbūt tas ir tikai un vienīgi pavāra - mana vīra - nopelns :)


Rupjmaizes grauzdiņi ar ķiplokiem no vīramātes dārza

Pie pēcpusdienas tējas - maizes krāsnī izgozējusies piena baltmaizīte

Un vēl nedaudz desertā - grilēti banāni ar šokolādes sveicienu

Lūk, cik garšīgi. Beigās viss ir apēsts, bet smaržas un garšas saglabājas atmiņā vēl ilgi.

Un kā jūs palutinājāt sevi atvaļinājuma laikā?

4 komentāri:

  1. Man liekas, ka pie kukas apraksta derētu piebilde, ka kuka (kukurūza) ļoti garšīga, kad pēc grilēšanas (grillējot rekomendē to iepriekš kādas 10-15 min. paturēt ūdenī, jo tad grillējot notiks ūdens iztvaikošana, kas kukas graudus izsautē) vai vārīšanas kuku apslacina ar sviesta/ķiploka/sāls mērci!

    AtbildētDzēst
  2. Mmm, paškaltētie tomāti izskatās fantastiski!

    AtbildētDzēst
  3. Jā, Normundam taisnība - mērce ir ļoti garšīga!

    AtbildētDzēst
  4. lapsa, man šķiet, ka tagad tie tomāti vēl nekas, bet, kad tie būs ieeļļoti olīveļļā ar nedaudz pipariem un ķiploku daiviņām - oioioi, cik labi būs! :)

    AtbildētDzēst