piektdiena, 2012. gada 19. oktobris

Zvēriņi dzīro


Kamēr mana ikdiena šobrīd sastāv no liela darba apjoma un vienlaikus arī enerģijas izsīkuma, parādīšu jums, cik labi mūsmājās klājas meitas zvēriņiem. Viņu dzīve paiet tādās dzīrēs, ka vakara noslēgumā vairs nav spēka piecelties no galda. Nē, kur nu galda - pat no šķīvja nav vairs spēka galvu pacelt.


Patiesību sakot, šīs bildes ir jau gadu vecas. Pagājušajā oktobrī, gaidot savas vārdadienas viesus, Amēlija šādi izspēlējās pie galda. Šogad viņa ir jau par gadu lielāka un kļuvusi daudz viltīgāka. Šodien viņa man pirmo reizi apzināti sameloja, pie kam darīja to tik pārliecinoši, ka, ja es nezinātu, ka tā nav taisnība, uzreiz noticētu. Vieni bija nopietni meli un otri - mazāk nopietnie - sekoja tikai pāris stundas vēlāk. Izskatās, ka ir sākusies jauna fāze mūsu attiecībās, jo katru reizi, kad viņa man atbildēs uz kādu svarīgu jautājumu, es neapzināti veikšu kluso analīzi sevī, par to, vai viņa saka taisnību, vai nē. Man šķiet uzkrītoši, ka viņas atklājums par to, ka melojot var panākt sev labvēlīgāku situāciju, ir jau tik ātri nostabilizējies viņas prātā kā laba alternatīva. Nu, ko, pienācis man laiks atkal pieet pie grāmatplaukta sadaļas "bērnu audzināšanas gudrības" un palūkoties, ko par to saka citi vīri un sievas. Bet tikmēr - lai jums labs miegs un nesāp vēders!

7 komentāri:

  1. Bērna spéja melot liecinot, ka smadzenes spēj radīt .... Tālāk neatceros:D bet esmu sev piefiksējusi, ka tā ir normāla attīstība :)

    AtbildētDzēst
  2. Eh, laiks skrien un mūsu pavisam maziņie un naivie kļūst par lielākiem un viltīgākiem, mūsu mājā jau tas pats! :))))
    Zvēriņi fantastiski... bet izskatās stipri pārēdušies! :)))))

    AtbildētDzēst
  3. Atceros, ka mana meita trīs gadu vecumā varēja melot/stāstīt savu izdomāto patiesību, acis nemirkšķinot un nesarkstot. Bija pieaugušie, kas svēti ticēja, ka bērni nekad nemelo, un tā arī nenoticēja man, kad apgalvoju, ka manējā tomēr mānās!!! :) Tagad viņai desmit. Šad un tad jāpiedomā, vai patiesība netiek sagrozīta sev par labu, bet visā visumā - ptu, ptu, ptu - lielas problēmas šajā jautājumā nav radušās...

    AtbildētDzēst
  4. Super, riktīgi sasmējos, tik labas dzīres, sen nebij redzētas :D :D
    PALDIES

    AtbildētDzēst
  5. Līdz 7 gadiem neskaitās, ka nemelo , bet fantazē :) vnk ļoti sajūk tas, kā gribētu, lai ir, ar patiesību. Bet esošā pieredze ļauj izsecināt , ka tā, kā ir, nav īsti labi.

    AtbildētDzēst
  6. Labs! Izskatās, kā pēc īstas ballītes :D

    AtbildētDzēst
  7. Vismaz kādam ballites ir atļautas :D

    AtbildētDzēst