pirmdiena, 2011. gada 19. decembris

Adventes gardumi (4. no 4)

Tā kā brīvdienas pagāja darbu darbos un svētdienas vakars tika veltīts rūķu meitenes kleitai, tad esmu jūs atstājusi bez pēdējās Adventes svētdienas gardumiem. Par ko man ļoti žēl! Lai to labotu, esmu sagatavojusi kaut ko ļoti, ļoti garšīgu. Kaut ko, ko varat pagatavot arī pa nedēļas vidu un uzdāvināt kādam dārgam cilvēkam svētkos. Ja ne Ziemassvētkos, tad varbūt Valentīna dienā :)

Ruma trifeles*

Sastāvdaļas
- 125 ml saldā krējuma
- 375 g tumšās šokolādes
- 45 g sviesta istabas temperatūrā
- 45 ml ruma vai liķiera
- 75 g nesaldināta kakao

* šī recepte ir no David Lebovitz grāmatas "Ready for Dessert"

Pagatavošana
1. Uzkarsē saldo krējumu līdz vārīšanās stāvoklim. Noņem no uguns un pievieno krējumam 225 g šokolādes. Atstāj 1 minūti, tad uzmanīgi visu samaisa. Pievieno sviestu un rumu vai liķieri. Es liku savu Cassis.

2. Ar mikseri, izvēloties vismazāko ātrumu, viegli samaisa visu masu līdz viendabīgai emulsijai. Jāuzmanās, lai neiemiksē masā gaisu. Tad ielej masu lēzenā formā un liek ledusskapī uz vismaz 3 stundām.

3. Kad masa atdzisusi, sagriež to vienādos, nelielos kvadrātiņos un ņem ar karoti pa gabaliņam laukā, veido rokās apaļu bumbiņu. Ja ir melones karote, var izmantot to bumbiņu veidošanai. Bumbiņas liek uz šķīvja un ievieto ledusskapī vēl uz 30 minūtēm. (Patiesībā es aizmirsu vēlreiz ielikt ledusskapī, un neko - nebija traki :)).

4. Ūdens peldē izkausē atlikušo šokolādi (140 g) un dziļā traukā ieber kakao.

5. Vienā rokā ar karoti ieliek nedaudz izkausētās šokolādes, ar otru ņem katru bumbiņu un apviļā šokolādē. Tad to liek traukā ar kakao.


6. Bumbiņas var apviļāt kakao vai nu pa vienai, vai arī visas reizē, kratot trauku.

7. Kad visas bumbas apviļātas kakao, tās ievieto sietā un nokrata lieko kakao nost. Jūsu brīnišķīgās trifeles ir gatavas!

5 komentāri:

  1. Šīs tiešām ļoti garšīgas:)! Iesaku!

    AtbildētDzēst
  2. Es arī iesaku :) Darba gatavojot gan tā pavairāk, bet rezultāts tāds, ka mēli var norīt.

    AtbildētDzēst
  3. Skatos, ka katlā masā tāds kā zelts? Vai ir iespēja kādu zelta krāsvielu pievienot, lai trifeles, kaut vai šokolādes apvalciņš, spīžētu caur kakao pulveri vai vismaz, kad nokožas?

    AtbildētDzēst
  4. Māra, diemžēl man jāatzīstas, ka tas zelts ir vakara lampu atspīdums.. Bet es diezgan intensīvi domāju par to, kā varētu dabūt trifelēm zelta nokrāsu. Tu raksti "vismaz, kad nokožas", bet man tas liekas pat sarežģītāk - dabūt zeltumu iekšpusē, nevis ārpusē.. Nekādu risinājumu vēl neesmu izdomājusi. Bet es turpinu prātot, un ja kas labs ienāks prāta, došu ziņu.

    AtbildētDzēst