trešdiena, 2011. gada 30. novembris

[Pagatavo svētkiem!] rotājumi un dāvaniņas

Šonedēļ ar savām (vairākām!) idejām "Pagatavo svētkiem!" dalīsies Madara no bloga Puķuzirnis. Madara ir multitalants, kā viņu raksturoja kāda viņas bloga lasītāja. Viņa aizraujas ar ārstniecības augiem, gatavo kosmētiku, šuj, ada, tamborē un veido. Šūt Madara sāka jau pusaudžu gados, kad grūti bija atrast kaut ko sev veikalos, bet gribējās atšķirties no citiem - tad nu burda rokā un pēc tām arī vadījās :) Madara saka, ka vistuvākā gan ir tamborēšana, kur savas prasmes viņa cenšas izkopt arvien augstākā līmenī. Un kā jau daudzas par sevi var teikt, arī Madara ar iedvesmu sāka nodarboties ar rokdarbiem tad, kad piedzima bērni. Pēc tam nejauši iepazina blogpasauli, sāka blogot un - citējot Madaru - "tad jau rokdarbi kļuva kā narkotika - apstāties un atmest vairs nav iespējams."

Tad nu vārds tev, Madara!

"Biju ļoti pārsteigta, ka vienu dienu saņēmu vēstuli e-pastā no Kristīnes no bloga „Plūmītes pasaule”, ar piedāvājumu piedalīties ar savu ideju kādā no trešdienas specizdevumiem [Pagatavo svētkiem!].

Piecās sekundes pārdomas – Mani? Kāpēc tieši mani? Un ko tad es tur gatavošu? Nu labi, jūtos patīkami pārsteigta. Un ar prieku piekrītu!

Un tad sākās lielās idejas meklējumi. Visu laiku pa galvu jaucas, ko tādu varētu piedāvāt. Un tad iekrita dažas idejas „rokās”, un ķēros pie pagatavošanas.
Pavisam izdomāju trīs lietas. Nezināju, kuru izvēlēties, tāpēc atrādu visas trīs.

Pirmā lieta, ko pagatavoju, ir ziemassvētku egles rotājums. Iekrāju pāris tukšās minerālu pudeles. (Der jebkuras, kam ir taisnas malas).

Sagriežu neliela platuma riņķus no pudeles taisnajām vietām. Un tad mēģināju likt kopā tos riņķus, lai veidotos aplis. Mēģināju siet gan ar diegu, gan kniedēt ar skavotāju. Bet vislabāk un precīzāk ir ar drāti vienot kopā durot precīzi caurumiņus. Ķēpa un piņķerēšanās liela, bet toties labi un stabili turas kopā.

Un tad ar karstās līmpistoles palīdzību salīmēju virsū aplikācijas. Te ir brīva vieta ideju lidojumiem. Tik ļoti jāuzmanās ar karsto līmi. Pirmkārt, pirkstus var apdedzināt, un otrs – karstums kausē karkasu.

Man pirmo bumbu padeformēja nedaudz. Līmējot arī domāju, ka tādas ar maziem bērniem kopā negatavosi. Tāpēc domāju, kas vēl varētu būt par līmējošo materiālu, ko varētu izmantot darbojoties kopā ar bērniem. Visideālākais būtu kāda PVA līme. Bet vai tā turēs? Jāprovē ;)

Un tā sastrādāju trīs bumbas, kurās ielīmēju arī pa sausajiem ziediņiem iekšā, lai vēl krāšņāk izskatās.
Uzmontējot šādu pudeļu riņķu karkasu, tas ir ļoti pateicīgs materiāls, kur būtu iespēja dažādiem ideju lidojumiem.
Lai veicas gatavošanā.


Otru iedeju ieraudzīju vienā ārzemju blogā (http://uklassinus.blogspot.com/2011/11/motivation-needed.html)
Ieraudzīju bildi, kur no pogām pagatavota eglīte. Nu super ideja.
Izvilku savas pogu kastes un arī stiķēju kopā krāsas un mēģināju ko līdzīgu.

Pirmo uztaisīju zaļo.
Ja reiz ir zaļa eglīte, vajag arī ar sniegu apsnigušu baltu. Tapa balta.
Bet vajadzētu arī izpušķotu svētku eglīti. Un tapa sarkanīgajos toņos.

Un vēl daži viegli pagatavojami egļu rotājumi ir gatavi.
Šos gan var piņķerēt kopā ar bērniem pēc sirds patikas. Un varbūt pat mazajiem ķipariem vēl kāda cita ideja parādās, ko no pogām par pagatavot.


Un trešā atrādāmā lieta, kas tapa, ir potencionālā ziemassvētku dāvana.
Šīs lietas pagatavošana varētu iet pie sirds, kas mīl ar dziju paniekoties.
Atliek tik sameklēt dziju kamolus, jo krāsaināk, jo labāk. Ja vēl kāda pērle pagadās. Tad vēl labāk. Un var satamborēt burciņām bruncīšus. Jo kāpēc gan dāvana nevarētu būt kāds pašu pagatavots našķis? Kāds ievārījums, kompots, vai pat marinēts gurķītis.

Man tapa oranžīgs bruncītis ar pērlītēm augšdaļā. Un ietamborētu kabatiņu karotei. Klāt vēl pa kādai puķu dekorācijai, un dāvana gatava.
Ā, vēl tik karotīti jāatrod, ko pievienot. Un dāvana ir no sirds.

Te nu ir mani trīs sastrādātie darbiņi projektam Pagatavo svētkiem!
Ceru, ka kaut kas ir noderīgs un pielietojams.

Ar sveicienu, Madara no „Puķuzirnis” ;)"

Paldies, Madara, čakli un skaisti sastrādāti darbiņi! Mmm, un es iedomājos, cik forši būtu tā ietamborēt marinētos gurķīšus - uzreiz daudz garšīgāk! :)

24 komentāri:

  1. prieks bija ciemoties :))))

    p.s. un tādi gurķīši ne tikai būtu daudz garšīgāki, bet liktu iesmaidīt. un kas var būt vēl jaukāks par smaidu :)))

    AtbildētDzēst
  2. Mani arī uzrunāja tā burciņa ar karotīti:) Un pogu eglītes noteikti var pagatavot kopā ar bērniem. Mans pogu krājums gan nobāl tavējās bagātības priekšā:)

    AtbildētDzēst
  3. a zin kā es pie viņām tiku? man apnika ka vienīgās pogas kas mājās bija - armijas vienveidīgās melnās, brūnās uz zaļās pogas. veikalā padārgi pirkt. bet tad pie draudzenes uz lietoto apģērbu veici aizgāju. tā visas nepērkamās dŗebes ko met ārā lupatās, aptīra no pogām un karekļiem. un krāja spainīti uz pārdošanu. es vienkārši neskatoties to visu spainīti par feinu cenu iegādāju. un tagad man ir tik daudz ka pašam visu laiku atrodas pa kādai neredzētai pērlei tanī kaudzē :D

    AtbildētDzēst
  4. Madara - prieks ir abpusējs! :)

    Bietīt - es tieši to pašu nodomāju par saviem pogu krājumiem. Man ir varbūt kādas padsmit pogas :D

    AtbildētDzēst
  5. Plūmīt - es kaut kā biju palaidusi Tavu blogu garām - kaut gan man pat likās, ka esmu pieteikusies sekotājiem :)) Super ideja šī - par ciemošanos un radošajām idejām! Interesanti ļoti! :)

    AtbildētDzēst
  6. Pai! - paldies! Gaidīšu tevi arī nākošajās trešdienās ;)

    AtbildētDzēst
  7. Man arī nesaprašana. :( It kā esmu sekotājos, bet Plūmītes ziņas neparādās. :( Laikam blogeris atkal uzdarbojas. Vēlreiz centīšos "iesekot", varbūt kas mainīsies.
    Bet idejas ir tik daudzveidīgas!

    AtbildētDzēst
  8. Es to burciņu uzreiz redzu - kā jogurtburciņ:).. Ledusskapī stāv un uzreiz ar karotīti blakus.. i roka mazam nesalst turot un ēdot no burciņas:)Forši!
    Bet arī man - arī man.. dažiem blogiem neizdodas sekot, jo vienkārši neredzu, kad viņiem jaunumi.. kaut esmu sekotājos..

    AtbildētDzēst
  9. Hi,hi, tā burciņa ar karotīti kopā dikti labi izskatās :) Tā vien gribas uzreiz taisīt vaļā un leksēt laukā :)

    AtbildētDzēst
  10. Nu klau, attiecībā uz to bloggeri un ziņu jaunumiem - izskatās pēc sabotāžas!

    AtbildētDzēst
  11. man jau ar tā iepatikās tamborēt burciņām tos bruncīšus, ka laiks kad atļaus vēl taps tādas :) vīrs vēl izteicās ka parastajām rīta kafijas krūzēm tādu vajag, lai siltumu saglabā ilgāk un karoti ir kur nolikt :D

    ps.tāpēc sen jau ziņas nelasu blogerī, bet visus kam sekoju krāmēju ārā galvenajā lapā. vismaz cerība ka nepazudīs. jo vienreiz pārrevidējot visus blogus, atklājās ka trijiem biju no sekotājiem vispār izdzēsta vai izsviesta.

    AtbildētDzēst
  12. Ui, tās burciņas.. Man tagad top tādas aptamborētas lielākas un mazākas, ko izmantot kā svečturīšus. Pagaidām neatrādu, jo domātas kā Ziemassvētku dāvanas un negribas, lai saņēmēji jau iepriekš tās aplūkojuši blogā:) Pagājušogad izmēģināju apadīt, arī bija labi.

    Ar pogām gan man paveicies - cik atceros mana mamma un vecmāmiņa visiem prom metamajiem apgērba gabaliem vienmēr visas pogas nogrieza (ja nu noder)un tās joprojām glabājas kastītēs un drīkstu tās izmantot. Būs beidzot jāķeras klāt!

    AtbildētDzēst
  13. Cik skaistas un burvīgas idejas! starp citu, esot kāda auksta līme (līdzīga karstajai), ar ko bērni varot droši strādāt... laikam jāmeklē floristikas veikalos varbūt..

    AtbildētDzēst
  14. Jauki rotājumi! :) Bet tā ievārījuma burciņa gan neastāj vienaldzīgu - viss ir tā kā tam pienākas būt! :)

    AtbildētDzēst
  15. Es labprāt arī pieteiktos uz kādas trešdienas viešņas godu :) Jo īpaši, ka tuvojas Ziemassvētki un mājās top daudz dažādu lietu ar ko varu ne tikai savā blogā padalīties... ;)

    AtbildētDzēst
  16. Labdien, es esmu Nira Šaloms. Pēc gadiem, kas man bija saistīti ar Vīru, viņš ar mani saplūda, es darīju visu iespējamo, lai viņu atgrieztu, bet viss bija velti, es gribēju viņu atgriezties tik daudz tāpēc, ka viņam ir mīlestība. Es lūdzu viņu ar visu, es apsolīju, bet viņš atteicās. Es izskaidroju savu problēmu savam draugam, un viņa teica, ka man vajadzētu vairāk sazināties ar pareizrakstības rīkotāju, kas varētu man palīdzēt nodot pareizrakstību, lai viņu atgrieztu, bet es esmu tāds, kas nekad neticēja burvībai, man nebija citas izvēles, kā to izmēģināt, es pa e-pastu izraksta rastra, un viņš man teica, ka nebija problēmu, ka viss būs kārtībā pirms trim dienām, ka mans ex atgriezīsies pie manis pirms trīs dienām, viņš nodzina burvību un pārsteidzoši otrajā dienā bija apmēram plkst. 16:00. Mans bijušais mani sauca, es biju tik pārsteigts, es atbildēju uz uzaicinājumu, un visi, kas viņam teica, bija tik žēl par visu, kas noticis, ka viņš gribēja, lai es viņam atgrieztos, ka viņš mani tik ļoti mīl. Es biju tik laimīgs un aizgāju pie tā, ka mēs atkal sākām dzīvot kopā laimīgi. Kopš tā laika es esmu apsolījis, ka ikviens, kuru es zinu, ka ir saistību problēma, man palīdzētu šai personai, norādot viņu uz vienīgo reālo un spēcīgo burvju lādētāju, kurš man palīdzēja ar savu problēmu. e-pasts: babawalewiseman01@gmail.com, jūs varat viņam nosūtīt e-pastu, ja jums nepieciešama viņa palīdzība jūsu attiecībās vai kādā citā lietā.

    Mīlestības burvestības
    Nopelniet labu naudu vai laimējiet loteriju.
    Panākt panākumus biznesā.
    Garīgās problēmas.
    Uzvarēt tiesas lietu.
    Meklējiet savu dzīves partneri.
    Iegūstiet labi apmaksātu darbu.
    Pārvaldiet savu laulību.
    Saņemt labumu un piesaistīt cilvēkus.
    Atgriezties zaudēto naudu.
    Izārstēt jūs no visām slimībām. gan izārstējams, gan neārstējams.
    Atrisiniet grūtniecības problēmas un svētī tevi ar bērniem.

    Sazinieties ar šo lielisko vīrieti, ja jums ir kāda problēma ar ilgstošu risinājumu
    izmantojot babawalewiseman01@gmail.com
    WhatsApp: +2348129806153

    Paldies vēlāk

    AtbildētDzēst
  17. Every day became a struggle when I found out about my husband’s affair. I couldn’t eat, sleep, work or do anything without thinking about it. Our marriage was on the brink of ending, I could feel it. I decided to try a love spell by Dr.Obodo after I found his details online and I started waiting to see the results.

    In less than a day, he totally changed his attitude towards me and stopped the affair the very same day.

    Thank you so so so so much Dr.Obodo. You’re amazing!!if you need help here
    E-mail : templeofanswer@hotmail.co.uk
    Whatsapp: +(234)815 542548-1

    AtbildētDzēst
  18. Spēcīgs burvestības ritenis, KAS MANU VĪRU ATGĀVEJA MANĀ DZĪVĒ PĒC VĒLS, KAD VIŅŠ MAN ATSTĀJA, WHATSAPP/VIBER: +2347054019402 VAI PA E-PASTA DRWALESPELLHOME@GMAIL.COM
    Sveiki, mani kolēģi, es vēlos izmantot šo mediju, lai pateiktos DR WALE, jo viņš atgrieza manu vīru. mans vīrs mani pameta savas bijušās draudzenes dēļ, kas viņam bija pirms apprecējās ar mani, tā man ir grūta situācija. Es piezvanīju un lūdzu, lai viņš atgriežas, viņš atteicās, viņš teica, ka vairs mani nemīl Es mēģināju visus iespējamos veidus, kā viņu atgūt. velti es par to pastāstīju savam draugam, un viņa man iedeva DR WALE kontaktpersonu, un es viņam WhatsApp izstāstīju savu problēmu, un viņš man pateica, ko darīt, un es to izdarīju, un viņš izteica mīlestības burvestību, kas dažu nedēļu laikā atgrieza vīru. Ja jums nepieciešama palīdzība, lai atgūtos kopā ar savu bijušo, tērzējiet ar DR WALE, izmantojot WhatsApp/Viber: +2347054019402 vai drwalespellhome@gmail.com

    AtbildētDzēst
  19. Mans vīrs tikko pamodās un nolēma, ka mūsu laulība ir beigusies. Jau dažus mēnešus mums ar Rodžeru neklājas labi, jo viņam bija romāns ar savu palīgu darbā. Es tik ļoti mīlēju savu vīru un nolēmu palikt un strādāt pie mūsu laulības. Īsā laikā mans Rodžers pārstāja nākt mājās, un viņa draugs man teica, ka viņam ir cits dzīvoklis, kurā viņš dzīvo kopā ar viņu. Es biju ievainots un turpināju meklēt palīdzību, jo Rodžers atšķīrās no vīrieša, ar kuru es apprecējos pirms 10 gadiem. Par laimi, es atradu Dr Ilekhojie, kurš apsolīja atgriezt manu vīru atpakaļ man. Viņš izpildīja samierināšanas burvestību, kas atgrieza Rodžersu atpakaļ, un tagad mēs abi atkal esam laimīgi ar saviem zēniem. Ja jums ir tādas problēmas kā man, nosūtiet Dr Ilekhojie e-pastu: gethelp05@gmail.com vai sazinieties ar viņu pa Whatsapp +2348147400259

    AtbildētDzēst
  20. Mani sauc Nadija Drozdova. Pēc četru gadu attiecībām ar savu vīrieti viņš ar mani izšķīrās. Es darīju visu iespējamo, lai viņu atgrieztu, bet viss bija veltīgi. Es tik ļoti gribēju viņu atpakaļ mīlestības dēļ, kas man ir pret viņu, un es viņam lūdzu visu, es solīju, bet viņš atteicās. Es sazinājos ar burvestību DR ISIKOLO, kas varētu man palīdzēt burvestību, lai viņu atgrieztu, bet es esmu tāds tips, kas nekad neticēja burvestībai, man nebija citas izvēles kā to izmēģināt, es nosūtīju burvestību, un viņš man teica, ka tas ir nav problēmu, ka viss būs kārtībā pirms divām dienām un ka mans bijušais atgriezīsies pie manis pirms trim dienām. viņš izteica burvestību un pārsteidzošā kārtā trešajā dienā tas bija ap pulksten 16.00. Mans bijušais man piezvanīja, un mēs atrisinājām domstarpības, un tagad esam laimīgi kopā. Ikvienam var būt nepieciešama pareizrakstības vadītāja palīdzība, viņa e-pasts: isikolosolutionhome@gmail.com vai viņa WhatsApp/Viber pa tālruni: +2348133261196

    AtbildētDzēst
  21. PALDIES DR ISIKOLO (https://isikolotemple.com), kas NĀC MANĀ GLĀBJĀ MANĀS Ļaunākajās mirkļos.
    Mans vīrs un es pēdējos 6 mēnešus esam cīnījušies ar laulības problēmām, un es maz nezināju, ka mūsu jebkad radušos problēmu pamatā ir ģimene. Problēmas saasinājās, un viņš galu galā pārcēlās no mājas. Es biju viena ar savu meitu un dzīve bija nožēlojama bez viņa man blakus. Es darīju visu iespējamo, lai izbeigtu problēmas, bet bez rezultātiem. Tāpēc man bija jāmeklē palīdzība, kā rezultātā es sazinājos ar DR ISIKOLO. Tāpat kā es vienmēr esmu vēlējies, viņš dzirdēja manu saucienu un nāca man palīgā. Viņš atrisināja problēmas, kas mums bija, un mēs ar vīru atgriezāmies kopā, un mani joprojām pārsteidz, kad 2 dienu laikā saņemu rezultātu, kā viņš solīja. Ja jums ir problēmas ar savu partneri, sazinieties ar viņu tūlīt, un viņš arī jūs nepievils, jo ir uzticams un uzticams. Jūs varat izlasīt atsauksmes un sazināties ar viņu viņa vietnē vai e-pastu viņam: isikolosolutionhome@gmail.com vai īsziņu, izmantojot WhatsApp: +2348133261196

    AtbildētDzēst
  22. Lieliskas iespējas atgriezt savu vīrieti pie jums un jūsu bērniem ar DR ISIKOLO palīdzību.
    Mans vīrs atstāja mani un mūsu 2 bērnus uz apmēram 3 mēnešiem. Es pārdzīvoju daudz sāpju. Es mēģināju visu iespējamo, lai viņš atgrieztos pie manis un pie bērniem, bet nekas neizdevās. Tas man patiešām bija saspringts periods, jo es nekad negribēju piedzīvot sirds sāpes. Man lika sazināties ar mīlas burvestības ārstu, lai man palīdzētu, ko es arī izdarīju, man paveicās, ka saņēmu DR ISIKOLO kontaktpersonu, kas varēja man palīdzēt, es sazinājos ar viņu un viņam visu izskaidroju un ievēroju viņa procedūras, un viņš izdarīja mīlestības atkalapvienošanās burvestība, kas 2 dienu laikā atgrieza manu vīru pie manis un viņa bērniem. liels paldies DR ISIKOLO. Es ļoti novērtēju to, ko jūs manā labā esat izdarījuši. Šeit ir viņa kontaktpersona, ja jums tas var būt nepieciešams, risinot savas attiecību problēmas, rakstiet uz e-pastu: isikolosolutionhome@gmail.com vai rakstiet viņam caur WhatsApp/Viber uz +2348133261196

    AtbildētDzēst
  23. Esmu ļoti pārsteigts par DR ISIKOLO darbiem. Tas patiešām notiek ar mani. Man ir mans bijušais vīrs. Mani sauc Ivana Klimešova, un es šodien esmu ļoti priecīga, ka varu rakstīt par savu palīgu, kurš lūdza par mani par manām attiecībām. Dievs patiešām izmantoja šo cilvēku, lai palīdzētu manā situācijā. Pirms pieciem mēnešiem man un manam vīram bija milzīgs strīds, kas noveda pie mūsu šķiršanās. Tā bija elle man un manam dēlam, ka mums bija jāpārvācas uz citu pilsētu. Es kļuvu par vientuļo vecāku. Es satiku Dr Isikolo tikai apmēram pirms mēneša, kad es viņam pastāstīju par savu situāciju, un viņš teica, lai es par to neuztraucos. Divu dienu laikā pie manis atgriezās mans bijušais vīrs. Tas notika otrdienas rītā, kad saņēmu zvanu no mājām (maniem vecākiem), ka viņš mani meklē. Es pieņēmu viņu nākt pie manis un atvainojos man, nometoties ceļos mūsu dēla priekšā. Es uzreiz sapratu, ka šis vīrietis man ir palīdzējis. Esmu ļoti laimīga sieviete ar visu, kas noticis manā dzīvē. Ja vēlaties sazināties ar burvestību, viņa e-pasts ir: isikolosolutionhome@gmail.com, kā arī varat viņam nosūtīt Whatsapp pa tālruni +2348133261196.

    AtbildētDzēst