sestdiena, 2010. gada 21. augusts

Casual Friday

Piektdienās mums darbā ir causal friday. Tas nozīmē, ka kostīma vietā drīkst nākt džinsos un t-kreklā. Visi to priecīgi arī izmanto, jo brīvā apģērbā ir kaut kas no brīvdienu sajūtas. Vienā ceturtdienas vakarā domājot, ko es piektdien varētu uzvilkt, secināju, ka man nav neviena forša t-krekliņa. Pulkstens bija 21:30. Tātad man bija atlikusi pusotra stunda līdz skaistuma miegam. Viens, divi ķēros pie darba.
Tā kā esmu iepirkusi lielu gabalu trikotāžas auduma, tad izvēlējos to - trikotāžai ir tāds bonuss, ka tā neirst un nav jāapstrādā vīles :) Par pamatu ņēmu krekliņu un pēc tā arī izgriezu kontūru jaunajam. Kā vēlāk redzēsiet, tas ir riskants pasākums un var sanākt kļūdaini :)

Biju izdomājusi volānu krekliņa priekšā, bet ilgu laiku nezināju, kā īsti tas jāgriež. Nejauši ieraudzīju vienā Burdā griešanas principu, un tas ir šāds: audums jāgriež pa tādu kā apli (es izgriezu divus vienādus volānus:

Tad iekšējo volāna malu gareniski piespraudu taisnā līnijā:

Un piešuvu ar šujmašīnu. Lūk, cik skaisti krīt :)

Yālāk jau viss notiek parastajā secībā - saliek abas krekla daļas ar labajām pusēm uz iekšu un sašuj plecu daļu, tad sānus:

Un tajā brīdī, kad es gribēju šūt kopā sānus, es sapratu, ka - ai, ai, ai - esmu izgriezusi par šauru un krekliņš sanāks ļoti apspīlēts. Nebiju ņēmusi vērā, ka tas krekls, ko izmantoju par paraugu, ir daudz elastīgāka auduma! Tā kā apspīlēts nekam neder :), tā nu biju kreatīva un iešuvu katrā sānā 6 cm platas auduma joslas. Šeit bildē to aptuveni var redzēt:

Tad vēl atlika atšūt kakla izgriezumu, apakšmalu un viss - piektdienas krekliņš gatavs!


P.S. Nākošnedēļ būšu atvaļinājumā, tādēļ varbūt, ka dzirdēsiet no manis retāk. Taču man ir līdzi šujmašīna un vesela kaudze ideju! Tiekamies!

2 komentāri: