piektdiena, 2012. gada 24. februāris

Sauleszaķi un lokanības vingrinājumi


Šonedēļ palaidusi Amēliju uz dārziņu pirmo dienu pēc divu nedēļu pauzes, nākošajā dienā atkal atstāju viņu mājās uz visu nedēļu, jo izrādījās, ka bērnudārzā ir šarlaka karantīna un man nemaz negribējās riskēt. Tā nu mēs atkal trijatā pa māju. Meklējam izklaides.

Saulainās dienās Amēlija uzvelk savu fliteru kreklkleitu, ko reiz nomedīju vienā no daudzajiem Rīgas Next veikaliem, un spoguļojas saules staros. Sauleszaķi uz sienas skrien, lec, palecas un smejas. Mēs smejamies līdzi!

Bet tad, kad es lūdzu viņai papozēt fotokamerai, viņa teica stingru Nē! un uzvilka pa virsu vienu no savām piecām kleitām, tādējādi apsedzot fliterus. Un sauleszaķi pazuda. Tad es pēkšņi atcerējos, ka arī man ir fliteriem izšūts krekliņš, iegādāts vājuma brīdī neticami zemās cenas dēļ, bet reālajā dzīvē nekad neuzvilkts. Atradu, izklāju saules pielietajā virtuvē, un arī man bija savi sauleszaķi. Sarkani!

Filipu sauleszaķi gan vēl neinteresē. Viņš vienkārši izbauda sauli un silda austiņas :)

Tomēr līdz ar siltāka laika iestāšanos saule mūs vairs tik bieži nelutina, skaidrās debesis ir aizklājuši pelēkie mākoņi un uz palodzes pakšķina lietus. Bet tas nav šķērslis visādām aktīvām nodarbēm mājās. Amēlija vingro! Neticami, cik lokana ir mana mazā meitene! 

Viņa spēlē balerīnu un pastaigājas atliektiem pirkstu galiem bez jebkādas piepūles.

Viņa spēlē mākslas vingrotāju un iegriež riņķus. Mēs abas vēl īsti nemākam novaldīt riņķus ap vidukli, tie gāžas un krīt, bet ir jautri. Pie kam ar tiem var izdomāt arī citādas rotaļas - līst cauri, lēkt pāri un pat izvingrināt zvērus.

Kad vakarā pēc darba mājās pārnāk tētis, Amēlija kopā ar viņu aizrautīgi vingro savā aktivitātes stūrītī. Atceraties, kad rādīju bērnistabu mūsmājās, tur bija iekaramās trepes? Tagad šī istabas daļa ir ieguvusi jaunus vaibstus, jo tētis kā kaislīgs alpīnists un klinšu kāpējs ir saviem mazajiem uzbūvējis Klinšu Sienu. Tā viņi tur pagaidām divatā kāpj, bet gan jau drīz arī puika pievienosies :)


Skatos pa logu - atkal apmācies. Ko lai izdomā šodienai? 
Iesakiet ko foršu! :)

10 comments:

  1. :)) pēdas lokanums = sāpīgs.. attiecīgi es neko tādu nespēju pat tuvu izveikt, izskatās vareni:)
    Bet es jau iedomājos Tēvu " Ja tu uzrāpsies līdz augšai - varēsi pielīmēt lielo Mēnessakmeņ uzlīmi!" Laukā var celt sniegavīrus:) līdz paņemot visus virtuves gadžetus.. bļodas, vākus, sietus.. un sanāk tik skaistas sniega kūkas..

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sasmējos par to uzlīmi :) Tā gan gluži nav. Meitai patīk kāpt, un tētis viņai nespiež to darīt. Viņai pat pārāk labi padodas :)

      Sniegavīrus kā reiz šodien sacēlām, sniega kūkas - aizvakar. Ņam, ņam. Nākamreiz paņemsim līdzi kaut ko no virtuves, kā ieteici! :)

      Dzēst
  2. O jā, es arī par šādu sienu sapņoju Gustava istabā...!!!

    AtbildētDzēst
  3. Manā tuvumā neviena alpīnista nav, bet puika varen aktīvs un vajadzētu viņu kādā sienā uzdzīt. :c) Kādās bodēs tie dzīvnieciņi ir atrodami?
    Skatos pa logu (Mārupē) - spīd saule! Atveru logu - smaržo pēc pavasara un putni dzied! Gaidu darba dienas beigas un BRĪVDIENAS!!!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Cik zinu, vīrs lielās aizķeres (tās, kas dzīvnieku formā) pirka veikalā Virsotne, bet mazās - Gandrā.

      Dzēst
  4. Un kāpēc tā siena ir tik traki piedzīta pilna ar skrūvēm?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tās visas nav skrūves, skrūves ir tikai tajās vietās, kur saplāksnis pieskrūvēts pie metāla profiliem. Pārējie ir tikai saurbti caurumi, lai pēc kāda laika var mainīt aizķeru novietojumu. Piemēram, kad bērns paaudzies [meistarībā], aizķeres pārvieto uz citām vietām, tādējādi dažādojot kāpšanas ceļu un mainot slodzi uz grūtāku vai vieglāku. Vesela zinātne :))

      Dzēst
  5. Par aizķerēm:
    http://www.gandrs.lv/aizkeres/
    vai
    http://virsotne.lv/?id=231&pid=2626

    Ja nu tur plānojas kāds lielāks pirkums, dodiet ziņu, iespējams, ka varu ar viņiem sarunāt atlaides.

    AtbildētDzēst
  6. Saules zaķīšu spēles tik skaistas! :))) Un kāpelēšanas siena! Feina! Gribētu tādu arī mūsmājās:)))

    AtbildētDzēst
  7. Superīga siena! Ak, kāpēc mūsmājās nav kāda "vakanta" siena?
    P.S. Pat prātā nevarēja ienākt, ka Amēlija ir kāpelētāja :) Fantastiski!

    AtbildētDzēst