Vai jūs ēdat dārzeņus un zaļumus? Vai daudz? Un vai jūsu bērni (arī) tos ēd? Mana meita ēd tikai dažkārt, nekad nevar paredzēt, vai tajā reizē salātlapas ies pie sirds, vai ne. Dārzeņi un zaļie augi ir ļoti labi organismam, to zinām mēs visi. Tik kā lai panāk, ka arī bērni ēd šos labos augus un lai ēd tos ar prieku? Jāpasniedz bērniem interesantā veidā. Tādēļ, lūdzu, - spinātu čipsus studijā!
Recepte no šejienes, ļoti vienkārša un ātra.
Vajadzēs:
- 2 pilnas saujas lielo spinātu lapu
- olīveļļu
- jūras sāli
- piparus
Pagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 120 grādiem. Sagatavo cepamo plāti, tajā ieklājot cepampapīru.
2. Nomazgātus un nosusinātus spinātus liek lielā bļodā, apslaka ar olīveļļu un viegli samaisa, lai eļļa klāj spinātlapas.
3. Izkārto spinātus uz sagatavotās plāts, uzkaisa jūras sāli un piparus. Ar sāli nepārspīlēt, citādi būs ui, cik sāļi.
4. Cep 20-25 minūtes - ap 20.minūti jāpārbauda, kādā stāvoklī spināti ir. Gatavi tie vairs nav mīksti, bet gan kraukšķīgi.
Rezultāts jūs pārsteigs. Vai, vai, vai, cik garšīgi! Un mans bērns ēda pilnu muti, jo čipsi - nu čipsi taču viņai garšo :)
Gadījumā, ja uz palodzes jums aizkavējies arī kāds dārzenis, tad laikā, kamēr čipsi cepas, var pagatavot avokado salsu:
Salsai nepieciešami:
- 2 avokado
- 2 tomāti
- 1 neliels sarkanais sīpols
- 1 neliels ābols
- 1 citrons
Pagatavošana:
Visu sagriež mazos gabaliņos (kā smalkam rosolam), bļodiņā sajauc ar olīveļļu, sulu no 1 citrona, pievieno sāli un piparus. Gatavs! Var likt uz lielākajām spinātu čipsu lapiņām un ēst kopā. Ak, cik garšīgi un veselīgi! :)
Kolosāla recepte! Liels Tev paldies! Man gan pašai ar dārzeņu ēšanu problēmu nav, bet lielajai meitai gan es šādā čipšu veidā mēģināšu spinātus iemānīt. Vai neesi mēģinājusi taisit brokoļu čipšus? Es tādus biju nopirkusi veikalā - vakuma iepakojumā. Ļoooti garšoja!
AtbildētDzēstBietīt, par brokoļu čipsiem nebiju dzirdējusi. Tikko iegooglēju - izskatās vienkārši, būs jāieraksta izmēģinājumu sarakstiņā :) Un tu arī - ja izmēģināsi, dod ziņu!
AtbildētDzēstPaldies par recepti! Noteikti būs jāizmēģina :)
AtbildētDzēstIdeja varenlaba..jāķeras klāt mēģinājumiem.. mūsmājās gan visādi zaļumi iet uz urrā..arī ar dāzeņiem īsti problēmu nav, pa laikam gan lielajai meitai parādās kāds neēdamais dārzenis, bet tad atkal no saraksta izkrīt..un zaļumu salātus (salātlapas, spinātus, rukolu, lociņus, dilles, utt., meita sāka atzīt lielākos daudzumos pagājušajā pavasarī pēkšņi vienā vakarā - paņēma lielo salātu bļodu un ar lielo karoti notiesāja visu saturu..un tā ar aizgāja..nezinu, kas notika.. :) līdz tam tik pa druskai..
AtbildētDzēstspināti labie. būs jāieprovē.
AtbildētDzēstEju pirkt spinātu sēklas...atkal, jo jau trīs gadus pēc kārtas sēju, bet nekas neiznāk.Varbūt iespēja tos pārvērst čipsos šiem šķitīs iedvesmojoša un viņi saņemsies...:D
AtbildētDzēstPar savu bērnu es neko nezinu, bet man pašai ar veikalā pirktu dārzeņu/salātu ēšanu ir Švaki.. un spinātlapas ir vienīgais ko ēdu bez kāpostiem:) un šitas izskatās izcili:)
AtbildētDzēstNekad mūžā neesmu ēdusi spinātus, bet pēc šīs recepte svarētu pat pamēģināt!
AtbildētDzēstUi, tikko atcerējos. ka esmu ēdusi Rimčika spinātu+olu smalkmaizītes :D
Ja nezinātu, ka tie ir spināti, ēdot čipsus nekad to nevarētu uzmninēt!:)Iesaku!
AtbildētDzēstEs saprotu tos, kuriem ir pretestība pret spinātiem, jo, neveiksmīgi pagatavoti, tie ir rūgti (vismaz man). Bet ar šitiem čipsiem ir grūti nošaut garām. Protams, ja spināti vispār riebjas :), tad arī čipsi neglābs.
AtbildētDzēstTaču, Laine, ja jau esi ēdusi par smalkmaizīti ar spinātiem, tad dod šitiem čipsīšiem iespēju :DD
Izskatas jau nu loti skaisti un garsigi!
AtbildētDzēstSuper! Dienvidneiks bija sajūsmā ... a man viltīgs smaids sejā, cik tas ir vienkārši ! B!
AtbildētDzēstB!, oi, nu man liels prieks! Ja pat vīrietim garšoja, tas ir īsts pierādījums, ka ir gardi :)
AtbildētDzēstSpināti mūsmājās ir nosacīti regulāri kopš meita atteicās no gaļas. Dzelzs taču jāuzņem. Bet čipsi gan nav gatavoti... Paldies!
AtbildētDzēstŠitik laba ideja!
AtbildētDzēstVeselīgi un gardi!
AtbildētDzēst