piektdiena, 2012. gada 20. janvāris

Novēlēt kaut ko sev

Janvāris jau vēl nav beidzies, tādēļ šķiet, ka nav vēl par vēlu kaut ko apņemties, vai sastādīt darāmo darbu sarakstu. Tiesa gan, tās apņemšanās ir tādas viltīgas, tās uzliek pienākumu pašam pret sevi, un gadījumā, ja līdz gada beigām netiec ar to galā, paliek tāda slikta sajūta. Tāpēc es ilgi domāju un nolēmu, ka šogad es neko neapņemšos, bet gan vienkārši novēlēšu. Ja sanāks to īstenot - lieliski! Ja ne - ak, nekas.

Bet tomēr, lai tas man vismaz iekšēji uzliktu kādus mazus pienākumus, nospriedu, ka labāk novēlēšu sev visas svarīgās lietas te, blogā, Pirmkārt jau praktisku iemeslu dēļ - šāds ieraksts nevar nejauši nozust kā tāda maza lapele, kas mājās tiek kaut kur nomesta. Otrkārt, ja jau publiski, tad man būs nedaudz kauns no sevis un visiem, kas šo būs lasījuši, ja itin neko no saviem labajiem vēlējumiem pati sev nebūšu ņēmusi vērā. Audzinoši, varētu teikt :)

Šajā lieliskajā gadā es sev novēlu...

... Vienkāršību. Tiekties uz vienkāršo sevī, attiecībās ar līdzcilvēkiem, emocijās, sadzīvē un pārtikā - ēst veselīgu, tīru ēdienu.

... Veselību. Saglabāt tīru galvu, nepiesārņot to ar nevajadzīgu informāciju, kā arī uzturēt možu savu ķermeni. Man tas nozīmē - ēst veselīgi, domājot par to, kas ir iekšā produktos un kā tie ir audzēti, kā arī veltīt laiku un enerģiju sportošanai - ziemā slēpot, vasarā skriet, peldēt. Un pāri visam - Smieties un Smaidīt.

... Kārtību. Uzturēt kārtīgu ne tikai savu prātu un mājokli, bet jo īpaši kontaktus ar man svarīgiem cilvēkiem. Neatlikt uz vēlāku jaunus blogierakstus un e-pastu atbildēšanu draugiem, paziņām un citiem, ar ko dzīve mani savedusi kopā.

... un visbeidzot es sev novēlu ko vienkāršu, bet ļoti grūtu - Ticību Brīnumiem :)

7 komentāri:

  1. Brīnišķīgi novēlējumi! Un tas mazais taurenītis!!1:)

    AtbildētDzēst
  2. Lai izdodas! Un nemaz nav grūti tavi uzdevumi!
    Es, savukārt, novēlu, lai vienā mirklī viss tevis minētais nāk vienkārši dabiski pats no sevis! Un nāks!

    AtbildētDzēst
  3. Ģeniāli un vienkārši, vai ne:) Viss notiks un būs...

    AtbildētDzēst
  4. Tieši tā, ģeniāli, bet viss vienkāršais jau ir ģeniāls, vai ne? :)

    AtbildētDzēst
  5. Paldies!
    It kā jau vienkāršas un pašsaprotamas lietas. Bet ikdienā ai, kā mēdz piemirsties visi labie nodomi. Tāpēc tas laikam jātrenē, lai ieietas "asinīs". Laiks rādīs, cik labi man tas izdosies :)

    AtbildētDzēst
  6. Skaisti, pilnīgi piekrītu, vienkārši un pašsaprotami, bet ikdienas gaitās šis tas nozūd... man arī šīs lietas grozās kā primārās, lai justies labi :) Es šo attiecinātu uz mērenību un līdzsvarotību, man tas tā asociējas, un tā kā tie nav statiski lielumi, tad īpaši nepārdzīvoju, ja esmu izslīdējusi no sliedēm. Jo galu galā - lielāko daļu es taču eju un meklēju, atrodu to Vidusceļu.
    Lai izdodas! Man šķiet, kas var būt skaistāks par cilvēka uzvarām pašam pār sevi, ja vien tik pati dzimšana! Visu cieņu ;)

    AtbildētDzēst
  7. Daiga, brīnišķīgs komentārs, paldies!

    AtbildētDzēst