pirmdiena, 2011. gada 18. jūlijs

60.gadu kleitu izstāde

Brīvdienās biju atstāta mājās viena. To izmantoju, šujot kā traka un vēl pamanījos izstaigāt iedvesmojošu izstādi "No mini līdz maksi. 1960.-to gadu mode". Skaisti, skaisti tērpi un gandrīz katru no kleitām varētu vilkt arī šodien, 21. gadsimtā. Te neliels ieskats izstādē:
Zīda auduma vakarkleita, izšūta ar neīstu dārgakmeņu miriādēm, mežģīnēm, stikla pērlītēm. Guy Laroche modes nams. Parīze, 1960
Te tuvāk var apskatīt "neīstu dārgakmeņu miriādes" :)
Šis mētelis man likās vienreizējs - man nekad neienāktu prātā uz vienkārša trikotāžas auduma likt izšuvumus. Taču izskatās ļoti eleganti!
Trikotāžas auduma vakara mētelis, izšūts ar stikla pērlītēm un neīstiem dārgakmeņiem. Nina Ricci modes nams. Parīze, 1960.-tie gadi
Krepa auduma vakarkleita ar paaugstinātu jostasvietu. Oleg Cassini modes nams. ASV, 1962
Tā pati kleita tuvplānā - katra faltīte ir apšūta ar pērlītēm. Iespaidīgi!
Klasika - Chanel vilnas buklē auduma kostīmi
Emilio Pucci mūžam jaunie raksti.
Vakara mini kleita, izšūta ar bronzas un zelta spīguļiem. Yves Saint Laurent. modes nams. Nr. 013727. No Holivudas kinozvaigznes Leslijas Karonas garderobes. Parīze, 1965

Dāmu aksesuāri. Zeķes elegantā kastītē.

Ja man būtu jāizvēlas tērps no visas izstādes, es ņemtu šo ansambli - melnā Pierre Cardin kleita (vidū) un svītrotais Givenchy vilnas mētelītis (kreisajā malā):

Pēc tik daudz skaistu kleitu izpētīšanas atnācu mājās un uzcepu gaisīgu, garšīgu kūku ar citronu krēmu. Un pusi pati apēdu. Lai dzīvo sieviešu brīvdienas! :)

Un ko sievišķīgu jūs esat sadarījušas pēdējā laikā?

4 komentāri:

  1. paldies par ieskatu izstādē - ļoti gribētos uz to aiziet, tikai man brīvdienas neviens nedāvina :)

    AtbildētDzēst
  2. Tad jāiet kopā ar ģimeni! :) Tikai tad vairāk jāpieskata mazie pirkstiņi, kas visu gribētu aptaustīt, un paliek mazāk iespēju koncentrēties uz tērpiem. Bet noteikti ir vērts.

    AtbildētDzēst
  3. :D nosmējos par kūku :D tiešām, lai dzīvo sieviešu brīvdienas :)))
    izstāde izskatās pēc bildēm bijusi vienreizēja :)

    AtbildētDzēst
  4. Ceru, ka augustā esot Rīgā, izdosies apmeklēt šo izstādi kopā ar meitu.
    Paldies par ieskatu!

    AtbildētDzēst