pirmdiena, 2011. gada 9. maijs

Pārvākšanās paveikta!

Bet tas vēl neko nenozīmē, un vārdu "pabeiGta" es varēšu lietot tikai pēc kāda mēneša, kad visas mantas atradīsies tām paredzētajās vietās.

Pēc pēdējo dienu maratona starp veco un jauno dzīvokli, desmitām reižu mazgātām grīdām un pēcremonta putekļu dzenāšanas es stāvu pusiekārtotā dzīvoklī un nesaprotu, no kura gala ķerties klāt. Visa māja ir piekrauta ar kastēm.
Mmm, vai tas izskatās pēc koridora?
Vissliktākais ir, ka mana ilgi gaidītā virtuve vēl pat nav atvesta, kur nu uzstādīta, jo meistari kavējas ar darba izpildi. Līdz ar to daudzie rīki, katli, garšvielu maisiņi un pārējās labās lietas, kas piederas virtuvei, stāv sapakoti kastēs un maisos un vienkārši aizņem vietu. Pati virtuve šobrīd izskatās pēc noliktavas, vienīgais labums, ka saules daudz.
It kā virtuve

Un tomēr viss ir forši! Nolēmu nepievērst uzmanību tam, ko es nekādi nevaru ietekmēt un izmainīt, un uztaisīju bērnības dienu kraukšķi, ko mēdzām gatavot kopā ar vecmāmiņu un brāli, jo vismaz elektriskā plīts man ir pievienota :) Lielā katlā izkausē 120 g sviesta kopā ar 200 g īrisa.

Uz mērenas uguns kausē un visu laiku maisa, līdz izveidojusies viendabīga masa.

Tad uguni nogriež un saber iekšā kukurūzas nūjiņas, kuras iemaisa karstajā īrisa masā, kārtīgi izcilājot līdz pat apakšai, lai visas kukurūzas nūjiņas būtu ar saldo masu. Jābūt ļoti uzmanīgam, citādi karstais īriss var apdedzināt roku.

Lipīgo gardumu pārliek citā traukā (citādi piekaltīs pie katla un nevarēs dabūt nost), apsēžas uz dīvāna, izstiepj kājas un kādu brīdi pasēž, neko nedarot un nedomājot. Ļoti patīkami :)


P.S. Tuvākās dienas gaidīšu Lattelekom vīriņu, kurš mums pieslēgs internetu jaunajā mājvietā, tādēļ pagaidām lielākoties būšu offline.

6 komentāri:

  1. kā man garšo šitais našķis!!!
    Kad es pirmo reizi pati to taisīju, un tas bija salīdzinoši nesen, es karstajā īrisu un sviesta maisījumā iebāzu pirkstu, lai pārbaudītu (godīgi sakot, pat nezinu, ko es gribēju pārbaudīt :D) vai ir gatavs - to verdošo masu taču aiz skopuma nenoskaloju, kā tas būtu jādara, un nolaizīt, protams, arī nevarēju - karsts kā nekā :) Kaut kā stulbi sanāca :D
    P.S. Apsveicu ar pārvākšanos, lai pietiek pacietība to visu savietot pa vietām :)))

    AtbildētDzēst
  2. Ines, es apsmējos par to skopumu un pirksta nelaizīšanu :)) Man šodien bija līdzīgi - maisot katlā sviestu ar končām es aizdomājos par plikajā virtuves sienām un uzšļakstīju to īrisa masu sev uz biksēm. Vai tad es tās nomazgāju? Nē, noskrubināju un apēdu. Negause :))

    AtbildētDzēst
  3. Ārprāts, cik šitais ir garšīgs. Būs jāuztaisa bērniem, bet kā es pati atturēšos... tā būs liela gribasspēka skola.

    AtbildētDzēst
  4. mani ar sakārdināji :D
    sveicu ar pārvākšanos :)

    AtbildētDzēst
  5. Mani arī ne pa jokam sakārdināji:)
    Gan jau visas kastes pamazām "izpakosies" un visas lietas, lietiņas ieņems savas vietas!

    AtbildētDzēst
  6. Mana meita jau paspējusi nokristīt šo saldēdienu par Lielo Kraukšķi vai Brūno Kraukšķi un katru rītu pamostoties prasa man to. Tā ka iesaku jums visām uzmanīties, kuru cienāt un kuru ne, ka nesanāk gatavot atkal un atkal :P

    AtbildētDzēst