Sagriež:
4 vidēji lielus rabarberu kātus
pilnu sauju žāvētu aprikožu
pilnu sauju žāvētu plūmju
To visu samet lielā katlā, uzber cukuru (pēc garšas) un uzlej 3 litrus vāroša ūdens (es to savāru elektriskajā tējkannā un tad saleju katlā, lai ātrāk). Kamēr katla saturs vāras, ātri sagatavo klimpu mīklu, bļodiņā samaisot:
2 ēdamkarotes cukura
5 ēdamkarotes miltu
aukstu ūdeni
tā, lai izveidojas bieza pankūkmasa.
Tiklīdz kompots sāk mest burbuļus, uguni nogriež uz vidēju un ar karoti liek nelielus mīklas pikucīšus kompotā, tā veidojot klimpiņas. Kad visa klimpu mīkla salikta katlā, vēl pavāra uz vidējas uguns kādas 7 minūtes, lai klimpas izvārītos. Tad katlu noņem no karstās plīts, lai dzesējas. Kad atdzisis, pasniedz savējiem.
Jāpiezīmē, ka nākošajā dienā šī un arī jebkura cita klimpu zupa garšo vēl labāk, jo visas substances labi sasūkušās. Vienīgi līdz otrajai dienai šī zupa reti kad izdzīvo :)
Lai labi garšo!
P.S. Solītais tutu svārku apraksts top un drīzumā būs :)
šī ir mana absolūta favorīte siltās pavasara dienās :)
AtbildētDzēstKā reiz rabarberu sezona iet uz urrra, būs jāpamēģina, kas jauns!
AtbildētDzēstKā man garšo rabarberi!
AtbildētDzēst