ceturtdiena, 2011. gada 26. maijs

Rabarberu klimpu zupa

Vasara nāk virsū kā traka, un rabarberi aug griezdamies. Kamēr vēl pašu dārzā ienākas pirmie svaigie kāti, gatavoju tos dažādos ātri apēdamos veidos un par konservēšanu ziemai vēl nedomāju. Šobrīd mūsu ģimenē visiecienītākā ir rabarberu klimpu zupa. Pamēģiniet to vienreiz pagatavot un varbūt arī jums tā kļūs par maija favorīti!

Sagriež:
4 vidēji lielus rabarberu kātus
pilnu sauju žāvētu aprikožu
pilnu sauju žāvētu plūmju

To visu samet lielā katlā, uzber cukuru (pēc garšas) un uzlej 3 litrus vāroša ūdens (es to savāru elektriskajā tējkannā un tad saleju katlā, lai ātrāk). Kamēr katla saturs vāras, ātri sagatavo klimpu mīklu, bļodiņā samaisot:

2 ēdamkarotes cukura
5 ēdamkarotes miltu
aukstu ūdeni
tā, lai izveidojas bieza pankūkmasa.

Tiklīdz kompots sāk mest burbuļus, uguni nogriež uz vidēju un ar karoti liek nelielus mīklas pikucīšus kompotā, tā veidojot klimpiņas. Kad visa klimpu mīkla salikta katlā, vēl pavāra uz vidējas uguns kādas 7 minūtes, lai klimpas izvārītos. Tad katlu noņem no karstās plīts, lai dzesējas. Kad atdzisis, pasniedz savējiem.
Jāpiezīmē, ka nākošajā dienā šī un arī jebkura cita klimpu zupa garšo vēl labāk, jo visas substances labi sasūkušās. Vienīgi līdz otrajai dienai šī zupa reti kad izdzīvo :)

 Lai labi garšo!


P.S. Solītais tutu svārku apraksts top un drīzumā būs :)

3 komentāri: