piektdiena, 2011. gada 20. maijs

Balerīnas iznāciens

Tā gadījās, ka uzšuvu meitai tā sauktos tutu svārkus. Vienkārši un relatīvi ātri izdarāms darbiņš. Jūs jau zināt, kā to dara, vai ne, un laikam nav vērts lieki stāstīt? Es ņēmu divu krāsu tillus (fotogrāfijā to laikam nevar redzēt) un sagriezu proporcionāli arvien īsākās kārtās, salocīju uz pusēm un nošuvu sānus. Sanāca tādi 4 gari taisnstūri, kurus visus tad savācu kopā ar jostiņu. Nez, vai kaut ko varējāt saprast no šāda pastāsta, tādēļ, ja ir interese, sakiet un parādīšu nākamreiz pa soļiem. Galarezultāts diezgan liderīgs:

Kad svārki bija gatavi, sapratu, ka mazumiņam īsti nav neviena krekliņa, ar ko nēsāt šo volānu brīnumu. Izgājusi cauri pāris veikalu bērnu nodaļām sapratu, ka roka neceļas pirkt vidējas kvalitātes krekliņu par lielu naudu, tādēļ izrakos cauri visām stūrī saliktajām audumu kaudzēm un atradu savu vecu, mīļu krekliņu, kas gaidīja savu otro iespēju jau pāris gadus. Lūk, te tas ir, nonēsāts, bet gauži mīļš:

Samērīju ar meitas vienīgo sezonai sagatavoto īsroku krekliņu un nogriezu liekās malas nost. Drusku nācās palauzīt galvu par piedurkņu pārveidošanu uz mazākām, jo gribēju maksimāli atstāt jau esošās apstrādātās malas, lai pašai nekas nav jāapstrādā :)


Visbeidzot atliek tikai visu sašūt. Sāku ar pleciem, tad piešuvu piedurknes un visbeidzot sānus, apstrādāju apakšmalu. Viss. Kopā ar domāšanu darbiņš aizņēma ap 30 minūtēm, un es ietaupīju aptuveni 9 LVL, ko nāktos izdot par līdzvērtīgu gatavu [bērnu] krekliņu. Beigās rūpīgi nogludināju vīles un sliktajā apgaismojumā nofotografēts krekliņš izskatās kā jauns. Patiesībā pat nevar pateikt, ka tas nav tas pats sākotnējais krekliņš, kas pirmajā bildē :)

Jaunā, topošā balerīna bija ļoti priecīga, ļoti. Te var skaidri redzēt, cik sajūsmināta ir meitene par balerīnas komplektu:

7 komentāri:

  1. Skaisti! Kā Tu tam tillam apstrādāji apakšmalas?

    AtbildētDzēst
  2. es zinu ka manai princesei ar patiktu šie svārciņi. laikam kādu dienu nāksies pašūt :)

    AtbildētDzēst
  3. feins komplektiņš - un krekliņš tik atbilstošs... Super :)

    AtbildētDzēst
  4. burvīgs komplekts :) es labprāt uzzinātu vairāk par svārku tapšanu.. jo sevišķi cik daudz audums izgāja un kur Tu pirki.. jau labu laiku domāju par šiem t.s. tutu svārkiem, bet cik esmu krustu šķērsu pārlasījusi internetu, tad saprotu, ka speciālais tills pie mums lv nav nopērkams, sūtīt no USA liekas pārāk dārgi.. arī veikalu iespējami mīkstākie tilli liekas padārgi.. un vēl man ļoti interesē - kā Tu taisīji jostiņu - ar gumiju iekšā? kā arī te jau minētais jautājums - kā apakšmalas dabūt tik smukas (pie opcijas, ja nav overloka..)
    paldies jau iepriekš :)
    Anna

    AtbildētDzēst
  5. Mīļās, paldies par labajiem vārdiem, sapriecājos :)

    Atbildot uz visiem jūsu jautājumiem ierosinu, ka darām tā - es nopērku tillu un sašuju jaunus svārkus, to visu safotografējot un aprakstot soli pa solim. Sarunāts? ;)

    AtbildētDzēst