piektdiena, 2011. gada 11. marts

Raudzību dāvana

2011. ir bērnu gads. Daudz draugu un paziņu bērni nāks pasaulē šajā gadā, un katram bērnam vajag savu dāvaniņu, ejot viņa raudzībās. Kas varētu būt tāds universāls, kas noderētu katram bērnam vai vismaz viņa mammai? Drusku bija jāpadomā... :)

Kad mūsu meita bija maza un tika lietoti pamperi, ik pa laikam nācās doties kaut kur ārpus mājas, līdzi ņemot arī rezerves autiņbikses. Parasti saliku tās celefāna maisiņā, lai neizsējas pa somu; bet smuki jau nebija tāds pa somu savalkājies maisiņš. Un tikai tagad, kad bērnam pamperi vairs nav aktuāli, esmu nonākusi pie super-druper idejas par auduma pampermaisiņu! To ir tik viegli pagatavot, tas ir gaumīgs un daudzkārt izmantojams. Kad pamperu laiks garām, tajā var arī salikt bērna klučus un turpināt lietot citām vajadzībām.

Sāk ar acīm patīkama auduma piemeklēšanu. Vajadzīgs ārpuses audums (krāsains) un oderes audums (vienkrāsains), kas abi jāizgriež lielākā izmērā par pašu pamperi (sk. vidējo bildi zemāk). Izgrieztos gabaliņus saliek kopā ar labajām pusēm un nošuj, pēc tam apgriež stūrīšus (sk. abas bildes kreisajā pusē zemāk). Krāsaino audumu izgriež uz āru un ar asu priekšmetu izbaksta stūrīšus. Tad neizgriežot uz āru vienkrāsaino audumu ieliek iekšā krāsainajā audumā (bilde labajā pusē), lai izveidojas dubults maisiņš. Visu kārtīgi nogludina (tas tiešām ir svarīgi, lai darbiņš izskatītos labi).

Ideālajā gadījumā iekšējais maisiņš jeb odere ir nedaudz garāks par ārējo maisiņu, tad nu atsprauž šo garāko malu un nošuj vienreiz apkārt (1.bilde). Tālāk sameklē viduspunktu un nošuj pogcaurumus, caur kuriem pēc tam būs jāizver šņorītes (2.bilde). Visbeidzot atloka visu augšmalu vienādā attālumā (pāris cm) un nošuj zigzagā pa virsu taisnajai vīlei.

Atliek tikai ievērt virvīti vai lentu, un maisiņš gatavs. Ja negribas taisīt pogcaurumus, tad var arī piešūt lipekli (zemāk bildēs redzamajam pūču maisiņam ir tieši šāds risinājums).

Tad gaidām rītu, kad uzlēks saule, lai labā apgaismojumā safotografētu savu gala produktu un priecātos par to! :)



Jāpiezīmē, ka, šujot maisiņus jaundzimušu bērniņu autiņbiksīšu uzglabāšanai, es, nosakot maisiņa aptuveno izmēru, par paraugu ņēmu savas meitas "lielos" pamperus un neiedomājos, ka mazuļu dupšiem tie pamperi ir  mazāki. Līdz ar to, ja 4. vai 5.izmēra autiņbikses ietilpst šādā maisiņā apmēram piecas, tad mazāku dibentiņu gadījumā tur noteikti var salikt krietni vairāk maiņas bikšukus. 

Un pat ja māmiņa, kurai uzdāvināsiet šādu maisiņu, negribēs to izmantot sākotnēji domātajam mērķim, viņai tas noderēs kaut vai lai uzglabātu tajā mazuļa cepurītes un zeķītes. Vai varbūt pļavā lasītās tējas :)

8 komentāri:

  1. ļoti skaists un oriģināls risinājums :)))

    AtbildētDzēst
  2. Un atkal jau jāsecina, ka audumu izvēlē mēs esam dvēseles radinieces! :D

    AtbildētDzēst
  3. Madara, paldies par jauku novērtējumu :)

    Laine, tā ir, tā ir. Katru reizi paskatoties tavus audumu guvumus secinu, ka tam vai tam es arī būtu gatava ņemēja :) Patīkami :P

    AtbildētDzēst
  4. Ļoti jauka un noderīga dāvaniņa!
    Audumi ir fantastiski - tik koši un stilīgi :))

    AtbildētDzēst
  5. Vai, nu man tiešām prieks, ka jums patīk!!

    Šajās brīvdienās uzzināju par vēl trīs mazuļiem, kas mammām punčos un gatavojas savai dzimšanai šajā gadā, tad nu jūtu, ka būs darba pilnas rokas, šujot mazas dāvaniņas. Lai jums arī ir labs iemesls pašūt ko šādu! :)

    AtbildētDzēst
  6. neatradu e-pastu, ienāc pēc dāvaniņas :)
    http://pukuzirnis.blogspot.com/2011/03/mili-sanemt-davanas-un-mili-tas-davinat.html

    AtbildētDzēst
  7. Man priekš Tevis kaut kas ir. ;)
    Ienāc ciemos - http://krustinlietas.blogspot.com/2011/03/virtualas-davaninas-mils-sveiciens-un.html

    AtbildētDzēst