pirmdiena, 2011. gada 14. februāris

Jūsu jaunā mīļākā ŠOKOlādes kūka

Pēc tik ilgas pauzes pirmajam ierakstam būtu jāsākas vismaz ar paskaidrojumu, bet šodien tomēr tāda kā maza svētku diena - 14. februāris - tādēļ domāju, ka jums vairāk noderēs brīnišķīgas šokolādes kūkas recepte, ko izcept draudzīgām svētku vakariņām.

Šo recepti man parādīja kolēģis. Izmēģināju. Bija sajūsmā :) Šeit ir oriģinālā recepte, bet, kā jau ierasts, es to nedaudz uzlaboju, un tādēļ piedāvāju savu versiju:

1) 200 g tumšās šokolādes + 200 g sviesta izkausē ūdens peldē

2) 4 olu dzeltenumus saputo ar 100 g cukura.
3) 4 olu baltumus saputo stingrus, uz beigām pakāpeniski pievienojot 70 g cukura.

4) Saputotajos olu dzeltenumos iemaisa izkausēto šokolādes masu, tad uzmanīgi iecilā saputotos baltumus.

5) Lej ietaukotā biskvīta formā un liek uzkarsētā krāsnī. Cep 175 grādos 30 minūtes.
6) Pēc 30 minūtēm krāsni izslēdz, kūku atstāj iekšā, durtiņas nevirina vēl 7 minūtes. Pēc 7 minūtēm paver durtiņas un atstāj kūku krāsnī vēl 5 minūtes.
Lai izvairītos, ka kūka saplaisā kā zeme karstā vasarā, jāliek virsū kāds vāks. Nākamajās reizēs izmantoju silikona vāku, un vairs nesaplīsa. Varbūt labs rezultāts būtu arī pārklājot pāri foliju.

7) Atdzesē un servē.

Lai laba šī diena!

PAPILDINĀJUMS: Mamma teica, ka kūka nesasprēgās, ja tai pa virsu uzliks no cepampapīra izgrieztu apli. Izmēģiniet un atstājiet komentāru! :)

6 komentāri:

  1. Vājprāts, cik garšīgi izskatās. Kā lai nebūtu garšīgi, ja kūka sastāv tikai no sviesta un šokolādes! Un bišķi olām ar cukuru. Varbūt tiešām aiziet pēc šokolādes un izcept...

    AtbildētDzēst
  2. Diāna, aizej gan, pat neskatoties uz milzu aukstumu! Rezultāts ir tiešām mazu pūļu vērts! :)

    AtbildētDzēst
  3. Izmēģināju! Cepampapīra vāku uzliku. Kūka nesasprēgāja. BET... Lai gan cepeškrāsni nevirināju, kūka diezgan spēcīgi saplaka un vispār izcepās nevis kūka, bet šokolādes masa (varbūt "vāka" dēļ vajadzēja cept ilgāk?...). Diezgan nesaturīga un no pannas nebija iespējams noņemt. Griezu un ēdu ar karoti! Ir garšīgi! :c)

    AtbildētDzēst
  4. Ui, hmm, ja sanāca šokolādes masa, tad varbūt tomēr jācep visas 40 minūtes. Visticamāk, ka katra krāsns ir ar atšķirīgu raksturu, un tas daudz ko ietekmē.
    Bet jebkurā gadījumā labi, ka vismaz masa garšoja :DD

    (ā, un tā saplakšana ir katastrofāla, slaīdzinot ar sākotnējo pufīgumu. bet tā nu ar tām putotajām olu masām ir)

    AtbildētDzēst