ceturtdiena, 2011. gada 24. februāris

Grūbu pudiņš

Darbdienas vakars un jūs prātojat, ko nez pagatavot garšīgu, veselīgu un galvenais - lai būtu ātri? Man tā ir bieži. Pēdējā žurnālā "Ievas Virtuve" ir vesela gūzma recepšu ar ziemas labāko graudaugu - grūbām. Mani ieinteresēja saldais ēdiens, kura oriģinālo nosaukumu es neatceros, bet izskatās tas kā pudiņš.  Te recepte pēc manas atmiņas :)

4 personām

1. Pusglāzi grūbu aplej ar glāzi auksta ūdens un atstāj uz pāris stundām ievilkties. Tātad vislabāk to izdarīt pirms došanās uz darbu, lai vakarā var jau vārīt.
2. Pēc tam, kad kārtīgi piebriedušas, pielej klāt glāzi augļu sulas, pieber dažādus žāvētus augļus (pēc izvēles),  nedaudz cukuru, sāli un kanēli, piespiež citrona sulu un lēni vāra uz mazas uguns, kamēr viss savārījies biezā masā.
3. Tad pilda trauciņos (der arī nelielas krūzītes) un atdzesē. Es atstāju uz nakti trauciņos, un no rīta bija smuki sacietējis.

4. Uzvāra ķīseli (vai arī nevāra, jo droši vien var ēst arī ar saldējumu vai jebko citu, kas garšo).
5. Izgāž pudiņu uz šķīvja, pārlej ķīseli (vai pieliek saldējumu vai tml.) un pasniedz savai saimei, lai ēd gardu muti :)


Bet, ja nu kādam galīgi neiet pie sirds šāds augļu-grūbu pudiņš, tad viens, divi izcepam Banānu kēksu, kur dažādībai koksriekstu pārslas aizstājam ar kaltētām dzērvenēm un šokolādes gabaliņiem. Un atkal pasniedzam savai saimei :) Galu galā ir auksta ziema, kad jāsildās no iekšienes!

1 komentārs: