otrdiena, 2010. gada 14. decembris

Ziemas ēdiens kišs

Man garšo kišs (quiche), un man patīk tā nosaukums. Protams, to varētu saukt arī par pīrāgu vai sacepumu, taču tas tomēr nav tas. Kišs ir īstais vārds šim garšīgajam un viegli pagatavojamajam siltajam ēdienam. Lūk, te būs latviešu kiša variants ar otrās dienas cepeti :)

Formā ieklāj izrullētu pate brisee, sadursta ar dakšiņu un apliek apkārt maliņām foliju, lai cepoties maliņas nesašļūk uz leju, bet paliek taisni uz augšu (to man iemācīja mamma. Sākumā nesapratu, ko viņa domā ar maliņu aplikšanu, bet vienu reizi izcepot bez folijas uzreiz sapratu, kur tā sāls :)). Liek cepties uzkarsētā krāsnī 175 grādos aptuveni 10 minūtes.

Tikmēr sagatavo to, ar ko vēlas pildīt kišu. Manā šodienas izpildījumā tā ir gaļa, paprika, sīpoli. Pa virsu vienmēr lieku sieru un olu-saldā krējuma maisījumu.

Pēc kādām 10 minūtēm velk no krāsns laukā mīklu un noņem foliju. Šeit es mazliet aizskatījos citur, mīklai nevajag būt tik izceptai, tai jābūt viegli, viegli brūnai.

Saber virsū krustu šķērsu pildījumu, apber ar sieru un pārlej pāri olu masu.


Pēc 15-20 minūtēm viss ir gatavs.

Vēl siltu liekam galdā, griežam šķēlēs un garšīgi ēdam ar nazi un dakšiņu! ;)

5 komentāri:

  1. Mani uztrauc pate brisee. Būs jāpameklē, kas tas par zvēru.

    AtbildētDzēst
  2. Diān, pate brisee ir pati vienkāršākā mīkla pasaulē :)) Nu labi, ne pati vienkāršākā. Pati labākā :D
    Es izmantoju šo recepti, un vienmēr labi sanāk: http://www.joyofbaking.com/PateBrisee.html

    AtbildētDzēst
  3. Man kā pavāram, šī recepte iepatikās :)

    AtbildētDzēst