trešdiena, 2010. gada 1. septembris

Atvaļinājums, āboli, zivis

Turpinu dalīties priekā par savu pacilājošo atvaļinājumu. Kā jau augusta beigās ierasts, visu citu sezonas darbu starpā neatņemama sastāvdaļa ir arī ābolu vākšana ziemai un vēžu zvejošana. Pagājušajā gadā es atklāju, ka man  ļ o t i  patīk lasīt ābolus no koka, rūpīgi apskatot, vai tas nav bojāts, un kārtot kastē ziemai. Tīņa gados ziemas vidū pašu ābolam no bēniņiem nepiešķīru lielu vērtību, vairāk kārdināja banāns vai apelsīns, taču tagad tādam ābolam ir cits svars, smarža un atmiņas. Tādēļ šogad viens no lielākajiem atvaļinājuma uzdevumiem bija sagatavot ābolus glabāšanai. Palīgā man bija atnācis kvalificēts tārpu meklētājs. Un, protams, no glabāšanai nederīgajiem āboliem tika cepta drumstalmaize; protams, arī tad bez palīgiem nekas negāja uz priekšu :)





Īpaši smaržīgas un garšīgas ir atmiņas par ūdens darbiem un nedarbiem. Meitas brālēni un māsīca ir ļoti lieli ūdens un ūdens iemītnieku draugi. Jo lielāks loms, jo lielāks prieks.






Vai es jau teicu, ka tā bija skaista atvaļinājuma nedēļa? :) Bezrūpīga, piepildīta un priecīga.




Tagad vasaras laiks ir pagājis, un vietā nāk rudens - šūšanas laiks, omulīgu vakaru laiks un ražas vākšanas laiks. Tiekamies darbos!

2 komentāri:

  1. Hei! Skaistas bildītes! Nudien liek vēlreiz nopriecāties par jauko vasaru, ko Visuvarenais mums šogad piešķīra!

    AtbildētDzēst
  2. O, Laine ir atpakaļ! :) Jā, brīnišķīga vasara un atvaļinājums. Daudz tika arī sašūts, bet tās bildes vēl ir šķirošanā ;)

    AtbildētDzēst