otrdiena, 2012. gada 24. aprīlis

Mamma = Sieviete. 3. nedēļas atskaite un Pēdējās nedēļas uzdevums

Akcija Mamma = Sieviete lieliem soļiem tuvojas savai pēdējai nedēļai! Vai jūs vēl esat ar mani? :) Kā atminaties, trešās nedēļas uzdevums bija rūpes par savu ķermeni. Tā tīri fiziski. Ar mērķi justies labi.

Man ar šo uzdevumu gāja labi, gandrīz izdevās viss, ko biju ieplānojusi. 
Izdevās:
- 5 skriešanas treniņi, citi īsi, citi gari. Kopā noskrēju gandrīz 3,5 stundas, un esmu ļoti priecīga par to.
- 2 īsas vingrošanas mugurai,
- 1 muguras masāža.
Neizdevās:
- piezvanīt un pierakstīties pie fizioterapeita,
- vingrot biežāk.

Nav jau nekāds noslēpums, ka kustēties ir labi un ka kustēšanās padara cilvēku apmierinātāku, priecīgāku. Drīzāk jābrīnās par to, kādēļ ikdienā atstāju fiziskas aktivitātes un rūpes par ķermeni kaut kur beigu galā savā prioritāšu sarakstā. Jācer, ka tagad, kad esmu iestrādājusi sev tādu kā treniņu ritmu, pie tā arī palikšu. Un attiecīgi jutīšos tik viegla un gaisīga kā pūciņa ik dienas!
Bildes avots

Un tagad, bungām skanot, piesaku mūsu akcijas pēdējās nedēļas uzdevumu!

---------------------------------------------

4. nedēļas uzmanības centrā: PABŪT VIENATNĒ

Kādreiz, kad man nebija bērnu un varbūt pat precējusies vēl nebiju, es ik pa laikam mēdzu aizbraukt uz kādu centra kafejnīcu, pasūtīt sev lielu tasi krēmīga kakao un stundu lasīt grāmatu, ik pa brīdim vērojot cilvēkus. Pēc stundas es pasitu savu grāmatu padusē un braucu mājās pilnībā atbrīvojusies un ar neaprakstāmu tīruma sajūtu sirdī. It kā neko nebiju darījusi, tik vien kā pabijusi viena.

Pēdējos mēnešus man atmiņā ik pa brīdim uzplaiksnī šie mani pagātnes kafejnīcas izbraucieni. Lai arī pagājuši jau vismaz pieci gadi, es joprojām atceros, kā garšoja tas kakao, kuru grāmatu es lasīju un cik iedvesmojoša bija tā patīkamā tukšuma sajūta pakrūtē, kad visas liekās domas nokritušas nost un ir atbrīvojusies vieta jaunām. 

Tāpēc akcijas noslēgumā uzdevums ir Pabūt Vienatnē. Katras pašas izvēle, vai pavadīt to klusumā jūras krastā, vai aiziet uz kafejnīcu, vai vienkārši iesēsties auto, iestūrēt blakus ielā un stundu pasēdēt un padomāt. Kā vienmēr, veids un forma ir katras pašas ziņā. Galvenais ir ieplānot laiku un šonedēļ (līdz 30. aprīlim ieskaitot) vismaz divas reizes pa stundiņai pabūt pašai ar sevi, bez vīra un bērniem apkārt, bez ikdienas darbu saraksta prātā. Tīrs laiks ar savu Es.


Atskatoties uz pagājušo nedēļu - kā jums veicās Mamma = Sieviete akcijas 3. nedēļā? Vai vingrojāt un likāt sejas maskas? Padalieties tepat komentāros ar stāstiem vai linku uz savu blogu!


8 komentāri:

  1. 3.posms bišķi nojuka-vannas plāni izčibēja(ir atlikušies uz šo nedēļu), vingrošanu veicu katru dienu vairāk kā parasti. Nu labi, pat vairāk, kā vairāk katru dienu. Principā, kā kādreiz pirms gadiem 7-8. Divas dienas pat divreiz izvingrojos-no rīta un vakarā. Ir labi, šitais jāpatur par ieradumu:)
    Nu jā...es pie fizioterapeita(osteopāta) jau no novembra ikmēnesi plānoju pierakstīties :D Visu sarežģī 100km brauciens uz vienu galu.
    Sejas maskas izpalika, bet bija skrubis! Maskas pielikšu vannām:)
    Šīsnedēļas doma dikti patīk:) Es gan teikšu, ka īpaši sevi nekad neapbižoju un laiku pa laikam ļauju sev padzīvoties vienatnē. Taču tā smuki, ar glanci(ar kafiju!) kafūzītī un kūciņu būtu dikti iedvesmojoši. Galvenais iemācīties atslēgt domu kambarus tajā stundiņā:D

    AtbildētDzēst
  2. Tāks. Mans vispār šīnedēļa izskrēja no prāta... Aprobežojos vien ar saviem nagiem, kurus vairs nevaru iedomāties nekrāsotus! :))
    Gribēju aiziet uz sejas tīrīšanu, bet mani tur pasūtīja pāris mēnešus uz priekšu... :D Tā ir ar tiem kuponiem...
    Fiziskajās nodarbēs tik vien kā 2x izbraucu ar velosipēdu un 1x 9km nonūjoti...
    Bet šitais - pabūt vienatnē gan man ir kas kārdinošs... Tik 4 šīsnedēļas dienas gan ies laukā no uzdevuma, jo vīrs komandējumā... Vienīgi šodien izmantošu brīdi starp darbu un bērna savākšanu no dārziņa, izskriešu mazā šopingā nopirkt kādu pavasarīgu topiņu. Šī nodarbe arī mani nomierina un pirkumi priecē! :))

    AtbildētDzēst
  3. lai arī nebija laika sev mīļajai, tomēr saliekot visus punktus uz "i", izrādījās, ka nemaz tik slikti pagājušo nedēļ nebija :)
    http://pieineses.blogspot.com/2012/04/mamma-sieviete-kustiba.html

    AtbildētDzēst
  4. Šeit es piedalos:) Bet tā kā esmu visus uzdevumus iekavējusi, tad es apvienošu vismaz divus pēdējos, lai mans ikvakara skrējieniņš ir arī pusstunda vienatnē.

    AtbildētDzēst
  5. re kā jūs te visi tik sportojat, pucējaties un plānojat pabūt vieni. nu feini kam tas sanāk, bet šoreiz šī akcija iet secen tomēr :)

    AtbildētDzēst
  6. Šķiet, ka es savu atskaiti taupu pašām mēneša beigām. :) Man patiesībā sanāk papildīt visus uzdevumus, tikai citādākā secībā.. Kaut kā ir iegājies manikīru un pedikīru taisīt vismaz reizi mēnesī, uz mājām uzaicinot meistari un pāris draudzenes. Kopā jautrāk! Tā kā pie mums ir ļoti karsts, arī svārkus (pat man, svārku nīdējai) dažas reizes ir sanācis uzvlikt. Un tā kā šo sestdien jāiet uz balli (kuru paši arī rīkojam), tad ir izdevies sevi motivēt nedaudz piebremzēt visādas neveselīgas lietas un arī pavingrot. Priekš manis 3-4 reizes nedēļā vingrot ir mega daudz. Es tikai ceru, ka arī pēc balles to visu izdosies turpināt! :) Mazā 2gadniece jau ir stipri patstāvīga, līdz ar to arī vienatnes klusuma brīžus izdodas saorganizēt aizvien biežāk.

    AtbildētDzēst
  7. te var uzzināt, kas un kā sanāca man..
    http://krasupedas.blogspot.com/2012/04/atskaite-mammasieviete-3nedela.html
    būtu gribējies ražīgāku nedēļu..
    ..uh, pabūšana vienatnē ir kārots mirklis, kas reti sanāk..

    AtbildētDzēst