ceturtdiena, 2012. gada 12. aprīlis

Domājot par vasaras kleitām meitai

Naktīs sapņoju par siltām, maigām vasaras dienām, kad vēja brīze iepūš svārkos un seju pārklāj laimīgs smaids.
Rītos pamostos satraukta - jābeidz sapņot un jāsāk plānot, lai līdz pirmajām īstajām "pliko" kleitu dienām būtu sagatavota gan es, gan meita. Mazajiem šūt man ir vieglāk, tāpēc pirmos sāku meklēt modeļus viņai.

Jaunākajā Burda Style numurā (05/2012), kas pie mums uz Latviju vēl nav atbraucis (vakar veicu 7 km ar kājām, lai secinātu, ka nav vēl veikalu plauktos), ir visādi smukumi gan mammām, gan meitām. Un varbūt arī šis tas brālītim. Es izvēlējos sarkano:
Foto avots
Foto avots

Foto avots

Arī Zara jaunajā kolekcijā ir sarkanas kleitas, kur pasmelties idejas. Ar garām (bet atlokamām) piedurknēm vēsākām jūnija dienām un augusta nogales vakariem:
Foto avots


Pastaigām pa pludmali vai promenādi maigi zilie toņi:
Foto avots
Foto avots

Savukārt dzimšanas dienas ballītēm vai kristībām brīnišķīgi piederēsies bēšie un vecrozā toņi:
Foto avots

Foto avots

Ar steigu jāpārskata audumu krājumi, bet tā vien šķiet, ka būs tomēr jāveic kāds (svēt)ceļojums uz audumu veikalu...


Un cik kleitas šai vasarai plānojat uzšūt jūs?



15 comments:

  1. Fantastiski man liekās gaiši zilie toņi pie jūras! Noskaņa, vējš, saule un jūra! Mmm, sakārojās! :)
    Es gan šūt nemāku, tā ka nāksies vien vīra maku patukšot. :) Bet pie vismaz diviem (adītiem un tamborētiem) svārkiem gan tikšu. :) ceru... :)

    AtbildētDzēst
  2. Nu tātad - tādā pāroptimistiskā variantā kādas 3,4, bet nu reāli priecāšos par vienu vai divām:) Šovasar "spiežu" uz maksi kleitām:)

    AtbildētDzēst
  3. Ak, dievs, ku tās kleitiņas ir foršas!! Es nudien rudenī iešu šūšanas kursos un turēšu īkšķus, lai nākamais bērns, kad nu būs, ir meita. :D Tad es arī šitā visādīgi varēšu cakināties.
    Paldies Tev!!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Līdz tam Tu vari sākt ar kleitām sev un tad gadījumam, ja būs meitiņa, būsi jau labi satrenējusies :))

      Dzēst
  4. Skaistas kleitiņas! Kā sagribējās vasaru!:))) Hm, ar saviem šūšanas tempiem laimīga būšu, ja Ieva tiks pie divām kleitiņām. Par sevi neesmu droša, varbūt mana kleita būs tikai plānos:D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Inga, man ir nelielas aizdomas, ka arī mani lielie plāni par sieviešu kleitām apstāsies pie kleitām meitai. Bet es centīšos arī sevi neapdalīt.

      Dzēst
  5. Es vakar tiku pie zila auduma un pēc vidējās meitas lūguma kā reiz sasolīju kleitu dārziņam. Un vecākai meitai izlaidumam. Bet noteikti taps vēl kāda. Un mums tikko ienācās arī tāds saulessargs kā pēdējā bildē! :) Gaidam kleitu vasaru!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mmmm, tas saulessargs ir īsta pasaka par vasaru! Laimīgās jūs! :)

      Dzēst
  6. Gandrīz grēks sacīt, bet vakar biju Siguldā humpaļos un tur tiiiiiiiiiiik daudz meitenīšu vasaras kleitiņu līdz 2 LVL/gb, ka roka neceļās ko šūt! :D:D:D:D Tomēr - ekopareizāk ir lietot jau esošo :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ai, Laine, skaisti dzīvot neaizliegsi - meitenei tak var būt simtiem kleitu un tāpat nebūs gana! Nu labi, varbūt arī simts būtu par daudz, bet diez vai es tādu skaitli kādreiz sasniegšu, tādēļ droši varu tā sacīt :P

      Dzēst
  7. Man sadāvināja Lotei tiiiik smukas kleitas, ka zinu - lai arī kā censtos, man tik smukas nesanāks un ja vispār sanāks, tad vienalga visticamāk no skapja pirmās tiks ņemtas dāvinātās. Īsāk sakot - es apģērbu šūšanā esmu āzis par dārznieku, tā kā labāk nemaz nesākt :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Pai!, tev ir tik daudz citu talantu, ka es domāju, ka arī apģērbu šūšanu tu viens divi pieradinātu. Bet runājot par meitu kleitu izvēli - tas ir tā kā ar bitēm: nekad neko nevar zināt. Te viena kleita favorīte, te pēkšņi to vairs nevelk ne par kam. Un jo vairāk kleitu, jo lielāka izvēle :)

      Dzēst
  8. Diezgan lieli apgriezieni tik daudz uzšūt )

    AtbildētDzēst