sestdiena, 2011. gada 10. septembris

Liķiera nogatavināšana un restorāna apmeklējums

Kā jūtas jūsu cassis aka upeņu uzlējums, par kuru runājām pirms kāda laika? Mans ir labi nostāvējies pieliekamajā, savilcies smaržīgs un kutina manu degunu. Taču nē, es zinu, ka tas paredzēts aukstiem ziemas vakariem, tādēļ neaiztieku to. Cik vien atliek nokāst ogas un ingveru, kas kļuvuši gandrīz caurspīdīgi pēc ilgās stāvēšanas (es noturēju savu dzērienu kopā ar ogām mēnesi, bet it kā jāpietiek arī ar 2 nedēļām):

Rezultātā iegūstu karaliskas krāsas dzērienu, ar ko īpašos gadījumos pamielot tuvākos:

Es ceru, ka jūs arī izmēģinājāt šo recepti. Mmm, smaržīga! Pamērcēju mazā pirksta galiņu dzērienā - ai, cik labs! :)


Runājot par mielošanos. Aizvakar mūsu ģimene bija restorānā. Tā nosaukums ir apmēram šāds "Svabedabe"; vai kaut kas tamlīdzīgs, šobrīd vairs precīzi nav prātā. Lielisks restorāns, fantastiska apkalpošana! Atrašanās vieta Rīga, Pārdaugava; ja gribam būt vēl precīzāki - Amēlijas istabas viesmīlīgā grīda. 

Kamēr es cepu ābolu pankūkas, es pat nepamanīju, ka meita riņķo man apkārt un ik pa brīdim apkalpojas pie trauku mašīnas, kur tikko bija izmazgāti trauki un mašīna stāvēja vaļā un vēdinājās. Izrādās, pankūku cepšanās laikā blakus istabā tika KLĀTS GALDS!

Sanesti dažādi trauki un vairums galda piederumu. Šķiet, trūkst vēl krūzes. Nekādu problēmu, saklājam arī krūzes uz galda!

Tā, arī pankūkas beidzot gatavas un mielošanās var sākties. Tikai nedomājiet, ka katrs var sēsties, kur iedomājas. Ne, ne, vietas tiek IERĀDĪTAS un arī šķīvji tiek iedalīti pēc namamātes prāta. Krusttēvs Kristaps dabūja lielu plastmasas trauku, kurā parasti tiek ledusskapī uzglabāti dažādi produkti. Bet tas nekas, var jau arī ēst no tāda trauka. Tētim tika mazā apakštasīte. Un kur mammas šķīvis? - Mammai ar tēti kopā! - Bet, meitiņ, varbūt iedosi kādu no savējiem, tev tur stāv veseli trīs šķīvīši.. - Nē, tie ir mani! Tev ir kopā ar tēti!

Nācās samierināties. Jo tik laipnu namamāti nedrīkst aizvainot. Viņa ļoti laipni (un bez jebkāda klientu pieprasījuma) devās palīgā ar savu dakšiņu ierādīt kā pareizi jāsakniebj pankūkas. Mēs pat nenojautām, ka līdz šim neesam mācējuši to pareizi darīt!
Krusttēva "šķīvī" tiek veikta pankūkas sadalīšana. Visās mazajās krūzītēs ir ieliets pa pilītei sulas. Tik mīīīļi!
Kad visas pankūkas šķiet jau apēstas, mammai un tētim gribas vēl. - Amēlij, vai pankūkas vēl var dabūt? Nē, visas ir apēstas! - teica Amēlija un izlikās nemanām savus trīs nemaz ne tukšos šķīvjus...


Ceru, arī jūs brīvdienās gan labi paēdāt, gan izklaidējāties! ;)

4 komentāri:

  1. tiešām mīļi, mazie prātvēderi, ko tik neizdomā un nenoorganizē :)))

    AtbildētDzēst
  2. cik jauks un mīļš restorāna stāstiņš :)

    AtbildētDzēst
  3. nekas, izaugs bērns par slavenu režisoru, varēsiet stāstīt kā viss sākās!!

    AtbildētDzēst
  4. Prieks, ka cilvēki tik saturīgi pavada laiku ar savējiem :)

    AtbildētDzēst