Bet pietiks par tehniskām lietām. Kā jums šķiet, ko vislabāk ir darīt karstā darbdienas vakarā, kad acis krīt ciet no noguruma? Protams, protams, neko citu kā vien izcept rabarberu kēksu un piesildīt māju līdz galam! Šķiet, es jau reiz biju minējusi rabarberu mafinus, tad nu gribu dalīties ar jums šajā brīnišķīgajā receptē. Es to adaptēju no vienu šoko mafinu receptes (starp citu, ideālā mafina meklējumi ir tikai iesaldēti, ne beigušies!).
Viss ir gauži vienkārši, un galvenais nosacījums, lai kēkss labi izdotos, ir pieiet visām proporcijām īzī un bez stresa. Tātad jaucam visu kopā šādā secībā:
2 olas > 1,3 glāzes cukura (! brūnais cukurs ir veselīgāks, bet tas nedod tik lielu saldumu) > 1,2 glāzes miltu, sajaukti ar 1 tk cepamā pulvera > 1/2 glāze verdoša ūdens > 3/4 glāzes sviesta (ja sviesta nav, var mierīgi iztikt bez). Visu secīgi un labi samaisot, jāiegūst viegli vijīga masa, kurā tad iemaisa 1 glāzi rabarberu. Lej formā un cep ~45 minūtes. Rēķinieties, ka ar kociņu būs grūti noteikt gatavību, jo rabarberi būs mīksti un lipīgi visu laiku, tādēļ labāk ņemt laukā, kad virsiņa brūna. Jā, un kā jau lielāko daļu kēksu u.c. cepumu, arī šis gardums jācep 175 grādos.
Ja ir mafinu formiņas, var cept mafinus, tad cepšanas laiks ir 25 minūtes. Es šoreiz uztaisīju dubultu mīklas apjomu un izcepu kēksu gan savā superformā, gan mafinus. Tos rīt nesīšu saviem kolēģiem.
Ir jau vēls, mani kēksi ir gatavi, un esmu nopelnījusi saldu miegu :)
Mafini tika garšoti vēl karsti, savukārt kēkss-no rīta. Nu ko lai saka-šoreiz mafini reāli zaudēja kēksa priekšā;)
AtbildētDzēstRabarbera mafini arī aiznākamajā rītā bija traki labi...un ne tikai tāpēc, ka kolēģi vienmēr ir badā..tiešām labi - rabarberi piedeva lielisku skābumiņu un sulīgumu!!! Atkārtot, atkārtot!
AtbildētDzēstInteresanti, kad beidzot parādīsies kāds zemeņu sorberts????!!!:)
AtbildētDzēstVisai divaini merit sviestu glazes, vai ta ir amerikanu recepte un domats cup?
AtbildētDzēst