ceturtdiena, 2012. gada 29. novembris

Es Šuju... un uzšuju Sev divas blūzes! Noslēgums.

Huh, tas nu gan bija viens šuviens! Nedēļa paskrēja diezgan ātri. Kā jau biju paredzējusi, pamatā visa šūšana notika brīvdienās - 19. novembrī, kas šogad mums bija piešķirts brīvs - un sestdien un svētdien. Pa nedēļas vidu ierastie pienākumi un sagurums vakaros nemaz nevilināja sēsties pie šujmašīnas. Droši vien jums līdzīgi. Savukārt nedēļas nogales šūšanas lielā mērā atkarīgas no dzīvesbiedra grafika un pretimnākšanas - ja vīrs uzņemas lielāko daļu pienākumu, tad šujamdarbi var tapt viens pēc otra! Mans vīrs bija ļoti pretimnākošs :)

Sākumā biju plānojusi radīt vienu blūzi un vienu kleitu, bet līdz pat pēdējam brīdim nesajutu sevī 100% pārliecību, ka man tā kleita no pieejamā auduma tiešām izskatīsies labi un darīs mani laimīgu. Tāpēc es pārdomāju, un tapa divas blūzes!

Pieklājīgā blūze


Paredzēta nēsāšanai uz darbu, teātri un tamlīdzīgi - kopā ar solīdiem svārkiem vai biksēm. Vai arī ar džinsām kādā brīvdienu kafijošanas reizē.

Piegrieztne: Burda Style 10/200, modelis nr. 118

Audums: swiss cotton - 100% kokvilna, kuras šķiedra ir īpaši gara un austa uz speciālas iekārtas, kā rezultātā audums ir ļoti smalks un pēc sajūtas atgādina šifonu. Šo brīnišķīgo audumu, kas ražots Japānā, es ieguvu mītavā "uz krīta" no ļoti dāsnās Sarkanās Bietes slavenajā Blogballē.

Oriģinālo piegrieztni beigās nedaudz pamainīju - ieliku slēptās spiedpogas līdz pusei un pārējo daļu uz leju, kas sākotnēji bija paredzēta pogāšanai, aizšuvu ciet.

Te varbūt var labāk redzēt:

Kā parasti, izaicinājums bija piedurkņu apstrāde. Bet nekas, šoreiz mēs ar piedurkņu galiem sapratāmies ar pirmo reizi. Beigās arī manšetes nepārtaisīju - kad uzmērīju jau gatavu, piedurkņu garums likās pavisam pieņemams. Vai vismaz ne tik ļoti traucējošs, kā tā sienamā apkakle (par ko sūdzējos šeit), ko gan noārdīju un aizstāju ar mazu, apaļu krādziņu.


 Dekadentiskā blūze


Nu labi, šķēlumu un pliku muguru te nav, it kā jau nav iemesla saukt to par dekadentisku. Bet man gribējās, jo audums, no kura šuvu, man ir ļoti īpašs. Loloju to jau trīs gadus, nezinot, ko īsti iesākt.

Piegrieztne: Burda Style 5/2012, modelis 110A.

Audums: 100% zīds, dizainers Emilio Pucci, ražots Itālijā. Tas ir mans praktiski vienīgais īsta dizainera audums. Gabaliņš bija tik mazs, ka ilgi nevarēju izdomāt, ko no tā radīt. Tagad zvaigznes veiksmīgi sastājās, un tapa šī blūze svētku reizēm.

Šujot pēc piegrieztnes, man blūze likās pārāk gara, bet tā kā apakšmalu jau biju apstrādājusi (un tas prasīja zināmas pūles un laiku), tad bija žēl griezt nost. Piešuvu visā sānu vīļu garumā nostieptu gumiju, tā rezultātā radās krokoti sāni. Man patīk - svinībās var saēsties, un vēderiņu neredzēs!

Mugurpusē brīnišķīgs zīmējums:

Priekšpusē oriģinālajā piegrieztnē bija paredzēts pārlikt audumu tādā kā trīsstūrī, bet tad izjuka viss ornaments, tāpēc es izveidoju iešuves divās vietās:

Lūk, tāds galarezultāts! Blūze gan vasarai, gan ziemai, jo zīdu var vilkt vienmēr! :)


Ar to arī paziņoju, ka Es Šuju Sev! rudens sesija ir noslēgusies! Milzīgs paldies visām brīnišķīgajām, talantīgajām, radošajām dalībniecēm! Arī tām, kuras vēl nav paspējušas līdz galam pabeigt savus iecerētos šujamdarbus - hip, hip, urā! Es zinu, ka jūs pabeigsiet!

Lai prieks radīt sev neapsīkst - tuvojas gadu mija, kad kā reiz noderētu vismaz viena jauna svētku kleita, vai ne? :) Man bija patiess prieks sekot līdzi jūsu šūšanas gaitām mūsu projekta ietvaros. Darīt kaut ko sev un darīt to kopā ar domubiedriem - tas iedvesmo! Tāpēc varbūt, tuvojoties vasarai, šis projekts būs jāatkārto, ko sakāt? :)

Aplaudējam sev un tiekamies jau drīz jaunos projektos! Lai daudz prieka nēsāt savas jaunās drēbes!


11 comments:

  1. Fantastiskas blūzes! Pirmā mierīgi koķeta, bet otrāpozitīvi traka! Super!

    AtbildētDzēst
  2. Ļoti patīk abas blūzes! Pieklājīgā - sievišķīga un piekrītu Līgai Kristai koķeta. Otrai blūzei Tev gadījies tiešām fantastisks audums.
    Mani šujamdarbi ar jau pabeigti, tik jānofotogrāfē.

    AtbildētDzēst
  3. Mmm... patiesi skaistas blūzes. Es vispār apbrīnoju visus, kas darbojoties ar šujmašīnu uzbur brīnumus :)

    AtbildētDzēst
  4. Fantastiska otrā blūze - perfekts pielietojums audumam!

    AtbildētDzēst
  5. Skaisti! Nu vienkārši skaisti! Un fantastiskajam audumam "ar vārdu" tu nevarēji izdomāt labāku pielietojumu - burvīga, dzīvespriecīga blūze!

    AtbildētDzēst
  6. Brīnišķīgas abas! :) Un prieks, ka atradi laiku un iespēju.

    AtbildētDzēst
  7. Kāda Tu malacīte - blūzes patiešām skaistas. Un galvenais, ka prieks tās būs vilkt atkal un atkal, jo tās tak pa īstam Tavas :)

    AtbildētDzēst
  8. Gribēju jau agrāk sakomplimentēt abas blūzīte, bet nu tas laiks, tas laiks - kā vienmēr, par īsu:):)Pirmajai blūzītei man ļoti subjektīvas simpātijas, jo ar lielu interesi sekoju, kas no šī auduma taps. Tu esi trāpījusi desmitniekā ar modeļa izvēli, manuprāt! Nu un otrā ir tik krāsaini priecīga un ļoti Tava! Un vispār - Tu esi burvīga modele, un Tavs asistents arī!
    Man kā gliemezim viss notiek, bet nu gliemezim tie tempi ir tādi gliemezīgi...bet būs!

    AtbildētDzēst
  9. Ai, mīļās, labās! Paldies jums visām par tik brīnišķīgiem komplimentiem!!! Es pat vairs nezinu, par ko man lielāks prieks - savām blūzēm vai jūsu saldajiem vārdiem... :)))

    AtbildētDzēst