svētdiena, 2012. gada 22. jūlijs

Līvānu pilsētas gadatirgus

Vasara ir laiks, kad aktīvi tiek svinēti pilsētu svētki; šīs brīvdienas nebija izņēmums, un mēs devāmies uz tuvāko vietu - Līvāniem. Tirgus maziņš, lielākā daļa tirgotāju redzēti jau citos rajona tirgos. Bet bija arī daži interesanti stendi.

Piemēram, akmens rotas. Saulkrastos jūras krastā salasīti akmeņi un iestrādāti rotās. Dabisku izejmateriālu - lina, kašmira, vilnas - adījumi, kas izcēlās ar modernu piegriezumu. Gaiši brūno kašmira jaku būtu pirkusi, jo acis iemirdzējās no tā skaistuma, bet ak, piedurknes bija daudz par garu.
Vēl bija skaisti grozi melleņu ražai. Un Lielvārdes josta. Citai reizei.


P.S. Bildes atkal juku jukām, nu kā jau tirgū ;)

6 komentāri:

  1. Skaisti! Es tur šo to gribētu...

    AtbildētDzēst
  2. kas par skaistām akmens rotām :) dievīgas :)

    AtbildētDzēst
  3. Interesanti, ka tieši tādas lietas, ko tu esi nobildējusi, nekad nav redzētas nevienā Talsu gadatirgū! Rotas - jā, bet ne tādas. Grozi - jā, bet ne tādi. Tautiskas jostas - neatceros redzējusi te. Manām acīm kas svaigs!

    AtbildētDzēst
  4. Ak, kā man sagribējās uz tādu vienu "Cīši lobu piertiņu":):) Un es ar šo to no Tevis atrādītā labprāt iegādātos:)

    AtbildētDzēst
  5. Lasu jūsu komentārus un domāju, ka neticami, ka tieši Līvānos, kur it kā nekā īpaša nav (piedodiet, subjektīvs vērtējums :)), ir nopērkamas nestandarta tirdziņu preces! Ko lai saka - gaidīsim nākamo tirdziņu un laicīgi atzīmēsim "to do" sarakstā :)

    AtbildētDzēst