piektdiena, 2011. gada 28. oktobris

Trīsgadniece + akvaparks = ?

Reizēs, kad mēs braucamām garām Līvu akvaparkam, mana meita mēdza jautāt: "Kad es izaugšu liela, tad es varēšu braukt pa tām krāsainajām [trubām]?" Un mēs vienmēr atbildējām ar jā. Kaut kad tad es sāku domāt, ka uz ziemas pusi mums vajadzētu viņu aizvest uz akvaparku; un pašiem sevi arī, jo neesam tur ne reizes bijuši. Tās bija tikai tādas nekonkrētas domas, līdz pirms pāris nedēļām mūsu draugi iedeva mums vienu brīvbiļeti uz akvaparku, kas nozīmēja, ka viens no vecākiem dosies uz ūdens atrakciju parku kopā ar mūsu Amēliju (par maziem bērniem jāpiemaksā ir tikai 0,50 Ls). Nospriedām, ka mamma būs tā laimīgā, kura pavadīs meitu.

Tā nu ceturtdienas vakarā es sakravāju visas mantas, pabaroju mazo puisi, nodevu tēta rokās, un mēs laidāmies meiteņu pasākumā. Mums bija 2 stundas laika, lai aizbrauktu, izpriecātos un atgrieztos, jo ģimenes vismazākais puncis var iztikt bez pupa ne ilgāk. Turp mēs aizbraucām ātri, jo darbdienas vakarā ceļi bija tukši. Pa ceļam pļāpājām ar Amēliju par to, kas akvaparkā būs un kas nebūs. Ka būs jāvelk peldkostīms, ka būs daudz ūdens, ka būs forši. Un viss arī bija forši. Līdz brīdim :)

Visupirms jau man šķita jocīgi, ka, kasēs uzrādot savu biļeti un piemaksājot 0,50 Ls par mazo, man bija jāmaksā vēl 1 Ls par "ekskursiju". Tajā brīdī to pat nepiefiksēju, tikai vēlāk ielūkojos čekā un nobrīnījos. Tā arī nepaprasīju, bet ļoti interesētu, kas tā par ekskursiju, jo neviena gida mums nebija. Bet labi, ejam tālāk. Tukšajā un tumšajā garderobē pārvelkam apavus un dodamies tālāk iekšā telpā ar daudziem skapīšiem, kur jāpārģērbjas peldtērpos. Tad duša, dezinfekcijas vanna kājām (kurā Amēlija atteicās kāpt) un esam iekšā. Lielajā Akvaparkā.

Tā kā laika mums maz, uzreiz paprasu darbiniekam, kur ir bērniem piemērotas atrakcijas, un dodamies turp. Sākumā uz pirātu kuģi, kuru ieraugot meita teica, ka iešot tikai ar mani. Lai arī pie kuģa ir zīme, ka piemērots bērniem no 2 līdz 12 gadiem un pieaugušie nedrīkst, es pa kluso dodos viņai līdzi uz klāja. Īstenībā nevis dodos līdzi, bet nesu, jo viena viņa jūtas nedroši. Un tad pēkšņi brīdī, kad šķērsojam kuģa klāju - baukš! - mums uzgāžas uz galvas ūdens. Amis iekliedzās, pielipa man klāt un pieprasīja, lai mēs tūlīt pat ejam prom. No malas skatīšanās uz kuģi viņai likās daudz aizraujošāka, lai arī joprojām trīcēja no izbīļa.

Nospriedu, ka jāsameklē pašiem mazākajiem paredzētais stūris. Nezinu, ko es biju iedomājusies un ko es no tā sagaidīju, bet ne jau to, ko atradām. Pašā apakšējā stāvā, vietā, kur ir krāsaino trubu (to, kuras var redzēt no ārpuses, garām braucot) gals un kur līdz ar to visā telpā nāk iekšā ne pārāk patīkams vēss gaiss (mēs bijām septembra pēdējā nedēļā), atrodas vairāki džakuzi un divi nelieli baseiniņi bērniem. Tajā, kur ūdens dziļums ir 0,90 m, mēs nemaz nekāpām, jo meitas augums ir tieši tikpat, taču otro, kura dziļums 0,60 m, gan pamēģinājām, jo tur bija slidkalniņs. Gan jau, ka tas viss atbilst drošības normām, bet tomēr es nesaprotu, kā nepilnu metru garš bērns var droši nobraukt no slidkalniņa 60 cm dziļā ūdenī pašā galā neaizrijoties. 

Jā, jūs pareizi sapratāt - es nebiju sajūsmā par šo bērnu (Lāsēna?) stūrīti. Manuprāt, tur bija ne tikai vēss, bet arī neomulīgi - sienas tādā gaiši zilā krāsā, aukstu gaismu izstarojošas lampas, pamatīgs vēsums no ārpuses (šļūkšanas trubu dēļ), nekādu bērniem saistošu zīmējumu uz sienām un pilnīgi garlaicīgi iekārtots bērnu baseins. Ok, tas ir tikai mans - pieaugušā - spriedums. Mazajai vienkārši bija bail. Gandrīz visu akvaparku mēs izstaigājām, man nesot viņu opā. Izrādījās, ka konkrēti mūsu atvase vēl ir par mazu šādai izklaidei. Vai arī pašas izklaides nav piemērotas tik maziem bērniem. Nezinu. Katrā ziņā, ja es būtu maksājusi par biļeti un nevis saņēmusi to dāvanā, tad man būtu patiesi žēl to padsmit latu.

Mūsu akvaparka apmeklējums bija beidzies 30 minūtēs. Bet, neskatoties uz neko, atbraucot mājās, Amēlija tētim teica, ka gribēšot braukt vēl. Ej tu saproti tos bērnus!

13 comments:

  1. Tev konkrēti bērns ir daudz, daudz par mazu. Aiziesiet pēc diviem gadiem un kopā ar tēti, turklāt pavasara beigās, un tā liksies labākā vieta pasaulē. Es caurām dienām sapņoju, kad varēsim atkal atļauties visi aizbraukt un četras stundas izplunčāties siltā ūdenī. Piedevām, ja visu laiku ir jāskatās virsū bērnam un pats nevar pat ielīst džakuzi baseiniņos, tad tā patika arī tiek krietni iedragāta.
    (Es ne reizi neredzēju bērnus, kas šļūktu pa pirātu kuģi, un tā šļākšanās nobiedēja pat manus 5-7 gadīgos bērnus.)

    AtbildētDzēst
  2. Tie divi gadi izklausās pārliecinoši. Ātrāk laikam tiešām nav vērts, jo, kā jau Tu teici, visu laiku jāseko līdzi bērnam un pats vispār neko nevar izmēģināt. Varbūt man tiešām patiks. Kaut es neesmu akvaparku cilvēks. :)

    AtbildētDzēst
  3. Pati neesmu bijusi Līvu akvaparkā,bet bija mans vīrs ar puiku,kad viņam bija kādi 4 gadi. Un galvenais mīnuss bija tas,ka tur bija auksts un staigāja visur caurvēji.Kā arī uzskatu ,ka samaksa ir ļoti augsta,ja piemēram grib braukt visa ģimene. Turpretī varu teikt vislabākos vārdos par akvaparku Ventspilī,to,kas tika atvērt ,ja nemaldos šajā vasarā. Tur patiešām iekšā ir silts,nav caurvēju, bērnu baseinā var droši laist mazos,jo tur ir silts ūdens un dziļums ir kādus 30 cm. Kā arī pa visām trubām varējām droši laist arī ar mazo meitiņu(kurai ir 3 gadi),protams,turot viņu klēpī. Arī sešgadīgajam brālim viss patika un bija interesanti. Nu var būt lielākiem bērniem trūks ''action'' tajos kalniņos,bet man tie patika. Nu mums visiem tur ļoti patika,tik žēl,ka tādas vietas nav kaut kur Rīgas tuvumā.

    AtbildētDzēst
  4. Ilze - jā, jā un vēlreiz jā! Tik tiešām visos stāvos staigāja caurvējš. Vasarā noteikti tas pat ir patīkami, bet aukstajos gadalaikos - brr. Ieintriģēji par Ventspili. Kad mazais puika paaugsies, būs jāaizbrauc!

    AtbildētDzēst
  5. Tā kā Tu pati neesi akvaparku cilvēks (atzīstos, ka es arī NE :D), arī Tavam bērnam tas īsti neko neizsaka līdz brīdim, kad uz galvas uzgāžas ūdens un top skaidrs, ka nekā laba nav :))) Būtībā bērns jau uztver Tavas sajūtas...
    Ir bērni, kas ūdeni dievina un jūtas labi tādā akvaparkā arī pavisam maziņi, protams, arī viņu vecāki tur jūtas lieliski.
    Lai mazliet paaugas, un varbūt tiešām jāizmēģina Ventspils, ja tur ir labāk (pati nezinu, ticu Ilzei :D). Mans lielais bērns Līvu Akvaparkā bija ap 4 gadu vecumu un tad jau tagad - liels zirgs. Viņam patika arī toreiz, tagad, piemēram, viņš Līvu Akvaparku uzskata par paradīzi zemes virsū :), BET viņam vispār patīk ūdens, peldēšana un bubļiki :D

    AtbildētDzēst
  6. Mjā.. izklausās pabriesmīgi.. Droši vien tiešām viss atkarīgs no paša akvaparka - kādas atrakcijas tiek piedāvātas.. Mums te mūsu miestam tuvumā ir liels atrakciju parks, kurā ir arī ūdens daļa (ārā gan) maziem bērniem un manai 1,5gadīgajai Lotei ļoti patīk pa baseiniem ņemties (baseinā sākumā ūdens līdz potītēm un tālak paliek dziļāks) un arī skriet zem strūklaciņām un tā.. Un tā kā viņai vienmēr ūdenī ir uzroči, tad nav bail arī no dziļuma. Nupat jau smuki peldās dziļumā arī viena pati, bez turēšanas.

    AtbildētDzēst
  7. Es esmu ūdens izklaižu cilvēks, bet Līvu akvaparks man arī nepatīk dēļ aukstuma, dārguma un burzmas nedarba laikā. Ventspils akvaparkā bijām, kad puikam bija gads un 4 mēneši - ļoti patika. tur arī pavisam mini baseiniņš un šļūcamais kalniņš. un galvenais - tur ir silti

    AtbildētDzēst
  8. Ines, šoreiz es braucu uz akvaparku atvērtu sirdi un prātu, bez aizspriedumiem, tādēļ ceru, ka meitai nepalika nekādi "bloki" zemapziņā, ka tas ir kas traks. Jo vispār viņa ūdeni ļoti mīl; taču ir piesardzīga, un tas varbūt pat ir labi.

    Una - ar iegriešanos manā blogā! Urā! :) Jūsu akvaparks izklausās ideāls. Cik saprotu, jums tāpat tur tālajā krastā visu laiku ir silti un tādēļ ūdensprieki nekad nebeidzas. Ehh..

    Elīn - tu manī nostiprini pārliecību, ka ir jāizmēģina Ventspils ūdens parks.

    AtbildētDzēst
  9. Ui, izklausās tieši tā, kā biju iedomājusies. Mans puika, pirmo reizi uz akvaparku aizbrauca, kad bija 5-6gadus vecs. Protams, viss viņam patika un bija sajūsmā. Es un abi jaunākie bērni, rātni sēžam mājās un par akvaparku nedomājam.

    AtbildētDzēst
  10. Mēs šajā vasarā iemēģinājām kaimiņu zemes akvaparku Druskininkos, bērni bija sajūsmā. 3gadi un 5 gadi meitenēm. Nesam bijusi ar bērniem Līvu akvaparkā un domāju ka arī tur neiesim pēc šī akvaparka apmeklējuma, nemaz nevar salīdzināt. Tur bij bērniem atsevišķa zāle ar 2 baseiniem - viens 15cm dziļš, otrs dziļāks drusku. ar slidkalniņiem, mājiņām un strūklakām nu viss bērna pilnai laimei. Un ļoti silts tur bija, siltāks kā pieaugušo zālēs. Un tās 2 stundas ko tur pavadījām meitenēm likās kā dažas minūtes, gribējās vēl un vēl. Ja kāds dodas uz kaimiņu zemi, iesaku apmeklēt, ir vērts, bērni noteikti būs sajūsmā.

    AtbildētDzēst
  11. Spaariit - es par Druskininkiem esmu dzirdējusi slavas dziesmas arī SPA piedāvājumu sakarā, tādēļ ticu tev uz vārda par akvaparku. Izklausās tā, ka es gribētu uz turieni tūlīt pat doties! :P

    AtbildētDzēst
  12. Feins akvaparks ir arī Pērnavā - ļoti piemērots ģimenēm ar maziem bērniem. Nav rindu, silts un mierīgs. Lētāks apmēram uz pusi kā Jūrmalas akvaparks. Ja brauc lielākā kompānijā noteikti atmaksājas (Ja vēl šo to apskata Igaunijā, ne tikai plunčājas baseinā) Lielo trubu cienītājiem gan varētu nepatikt - jo ir tikai kādas četras. Bet mazuļiem - ideāli:)) Gaidām aukstu, nemīlīgu laiku - un tad dosimies atkal turp:)))

    AtbildētDzēst
  13. Inga, paldies par ieteikumu - nemaz nezināju. Igaunija ir foršs ceļojuma galamērķis, tā ka akvaparku Pērnavā mums noteikti kādreiz būs jāapmeklē, lai ir ar ko salīdzināt!

    AtbildētDzēst