piektdiena, 2010. gada 11. jūnijs

Garšīgas, vieglas un ātras vakariņas draugiem

Mūsu Āpšu ciemā šī ir īpaša nedēļa. Ciemošanās un šmorēšanas nedēļa, jau trīs vakarus pēc kārtas mēs uzņemam ciemiņus un katru reizi arī ceļam galdā ko gardu un arī mazāk gardu (respektīvi, kaut ko, kas ir devis lielas cerības, bet pagatavošanas rezultātā nav tās piepildījis :). Tad nu vēlos padalīties ar jums ar tām receptēm, kas man pašai ļoti garšoja. To visu ir viegli un ātri pagatavot, ja gaidāmi ciemiņi darbdienas vakarā un ja iepriekš esat iepirkuši nepieciešamos produktus.
Starterim iesaku siera pīrāgu, kura recepti esmu aizņēmusies no mammas. Vajadzīgs 1 kg kārtainās mīklas un siera masa, kuru pagatavo šādi: sarīvē ~400g siera, sajauc ar 3 olām un pusburciņu majonēzes. Ja garšo, pievieno dilles. Tad izrullē pusi no mīklas un ieklāj pannā, uz tās kārto siera masu un izsmērē pa visu mīklu:
Tad izrullē otro mīklas daļu un klāj virsū siera masai. Šeit jūs varat redzēt, kā tas izskatās (stūrīti gan nevajag atstāt atlocītu, to es tikai jums uzskatei atstāju :)):
Cep krāsnī ~20 minūtes (līdz virsma ir skaisti brūna) 200 grādos. Beigās viss izskatās tik skaisti:
Lūk, pirmais ēdiens gatavs! Kā pamatēdienu karstajai vasarai piedāvāju spāņu zupu gaspačo. Ja kāds vēlas recepti, rakstiet, publicēšu, bet droši vien gandrīz katram ir sava iecienītā. Es šoreiz improvizēju un taisīju "no galvas", rezultāts bija garšīgs un drusku ass (jo trešais sīpols bija par daudz)
Visbeidzot, desertā šokolādes mafins ar svaigu aveņu mērci. Šo mafinu recepte bija kārtējā no mana izmēģinājumu klāsta, bet, tā kā es šoreiz cepu ar griķu miltiem, tad garša bija neparasta un īsti nevarēja novērtēt. Izcepšu vēl reizi ar kviešu miltiem, ja tā būs gardi, noteikti dalīšos ar recepti:

3 komentāri:

  1. Šokolādes mafins no grieķu miltiem bija ļoti nenopietns pretinieks mafiniem ar rabarberiem!:) Tie bija lieliski!

    AtbildētDzēst
  2. Jā, siera pīrāgu rekomendējams ēst siltu:)

    AtbildētDzēst