trešdiena, 2011. gada 17. augusts

krembrulē

Ōō, jaunā, skaistā dzīve divu bērnu mammas ampluā! Tas ir gan enerģijas lādiņš, gan arī totāls enerģijas izlādiņš :) Brīdī, kad spēki izsīkuši, es nolēmu tos izsīcināt līdz galam, pagatavojot kādu saldo ēdienu, par kuru domāju jau sen. Un brīdī, kad pēc 2 stundām es to ieliku mutē garšošanai, es atkal sajutos tik uzlādēta! Iesaku arī jums!

Crème brûlée
6 (8) porcijām nepieciešams:

6 (8) olu dzeltenumi
100 (130) g cukura
500 (670) ml saldā krējuma
1 vaniļas pāksts
pūdercukurs apcepināšanai

Pagatavošana:

1. Ieslēdz cepeškrāsni uz 150 grādiem. Sagatavo trauciņus krēmam.
2. Saputo līdz gaisīgam stāvoklim olu dzeltenumus ar visu cukura daudzumu.

Paralēli liek katliņā vārīties visu saldo krējumu ar izkasītu vaniļas pāksts saturu. Pieskata, lai krējums uzvārās un uzreiz nogriež mazāku uguni, lai tas viegli vārās.

Dzīvē tas izskatās tā - ar kreiso roku maisa krējumu uz plīts, lai nepiedeg, ar labo puto olas. Un ar abām ausīm klausās, vai bērni nemostas no diendusas.

3. Kad olas liekas gatavas, tām pielej saldo krējumu un visu maigi saputo kopā. Pārāk daudz neputojiet, lai nav baigās putas.

4. Visu masu salej trauciņos. Svarīgi pirms liešanas katrā trauciņā apmaisīt bļodas saturu, lai vaniļas graudiņi paceļas uz augšu, pretējā gadījumā visa gardā vaniļa paliks bļodas dibenā.

Tad tajā pannā, kurā bijāt izkārtojuši savus trauciņus, ielej karstu ūdeni līdz trauciņu pusei. Tie cepsies ūdens peldē. Pirms ievietošanas krāsnī viss izskatās apmēram šādi:

5. Cep 35-45 minūtes atkarībā no katras krāsns īpatnībām. Krēms ir gatavs, kad tas ir zeltainā krāsā un viegli mīksts vidū.

6. Atdzesē. Nepacietīgākie var dzesēt auksta ūdens peldē un tad ievietot ledusskapī. Kad atdzisis, atliek vien apbrūnināt virsiņu. Tie, kam mājās ir, velk laukā savu speciālo degli. Tie, kam nav, uzber virsū pūdercukuru un ieliek uz pāris minūtēm viskarstākajā krāsns temperatūrā grila režīmā.
Viss!! Ēdam un prasām vēl!!


Kad būsiet izmēģinājuši, atstājiet komentāru - nu, vai nav superdievīīīīgs?!! :)

10 comments:

  1. Būšu īss un konkrēts-sen nebija tik garšīgs saldais ēsts!:)

    AtbildētDzēst
  2. Ui, es arī šim pasākumam briestu jau sen, vēl vakar nocilāju veikalā atbilstošos trauciņus, bet negribējās nest. Šķiet, arī manās mājās šis lieliskais deserts ienāks tad, kad nokļūšu tādā pat ampluā kā Tu ;)

    AtbildētDzēst
  3. O jē, šī nu gan ir kulinārmākslas augstākā pilotāža! Un vēl ar mazu bebuci fonā:)Malacis!

    AtbildētDzēst
  4. nu, priekš manis tas ir kaut kas makan pa sarežģītu, es uz tādiem varoņdarbiem laikam neparakstītos :))) - tomēr ir labi, ka nezinu, kā tas garšo, tad varu vieglāk bez tā iztikt :D

    AtbildētDzēst
  5. Pati šito laikam nekad netaisīšu! :D Bet,ja kādreiz tikšu līdz tevim ciemā, tad gan gribētu noprovēt! ;)

    AtbildētDzēst
  6. Paldies par recepti! Es arī par šo kārumu domāju jau ļoti sen. 2 dienas atpakaļ pat nopirku trauciņus . Pateicoties Tev, brīvdienās būs jāizmēģina:))

    AtbildētDzēst
  7. Eu, meitenes, nu beidziet - tas ir vienkārši! Jāsajauc tikai olu dzeltenumi ar karstu saldo krējumu. Tiešām. Pamēģiniet gan! :)

    Bet tev, Dārta, iesaku labāk neatlikt tik tālu to izmēģinājumu, citādi vari netikt uz veikalu pēc tiem trauciņiem... :P

    AtbildētDzēst
  8. Vivjena, esmu "excited" - kā tev izdevās?

    AtbildētDzēst
  9. Izdevās burvīgs! Tieši tāds kā biju iedomājusies. Es izdekorēju ar piparmētru un pāris mellenēm un avenēm. Debešķīgi!
    Apbrīnoju Tevi, kā ar mazu kunkulīti mājās Tev vēl ir laiks šādām gastronomiskām izdarībām:)Pati esmu divu mazu bērnu māmiņa, tāpēc zinu, ko tas nozīmē.
    p.s. simpātijas Tavam blogam

    AtbildētDzēst
  10. Vivjena, man liels prieks, ka tev garšoja! Un tikpat liels paldies par komplimentu! :) Deserti ir mana aizraušanās, tādēļ izdodas atrast tiem laiku pat ar mazuli uz rokas :)

    AtbildētDzēst