pirmdiena, 2011. gada 1. augusts

Bērna dāvana tētim

Atgriezušās no garajām brīvdienām, ko pavadījām dažādās Latvijas malās, mēs ar meitu attapāmies nepielūdzama fakta priekšā - mūsu (t.i., Amēlijas) tētim tūlīt jau vārda diena, bet dāvana tik vien kā mājo prātā. Labi, ka ideja jau bija radusies nedēļu iepriekš, kā arī daļa no nepieciešamajiem materiāliem laikus sagādāti - tagad atlika vien piepirkt krāsas un ķerties pie darba. Un, protams, darīt to tādā brīdī, kad tētis neskatās :)

Tātad dāvanai, kuru bērnam paša rokam pagatavot tētim, nepieciešams:

1. vienkrāsains T-krekls (atradu Cubus akcijas piedāvājumā par 2,49 Ls)
2. tekstila krāsas (es iegādājos mākslinieku veikalā Marina Stabu/Čaka ielā par 1,55 Ls gabalā)
3. plastmasas kaste
4. polietelēna maisiņš
5. otas
6. darba virsma
7. vēlme un sajūsma darboties

Darbu secība:

1. Apklājam plastmasas kastīti vai ko tamlīdzīgu ar iepirkuma maisiņu un tad to pastumjam zem krekliņa augšējās daļas - tas nepieciešams, lai krāsošanas procesā krāsa neizspiestos cauri un nesasmērētu t-krekla aizmuguri.

2. Pirms dodam zaļo gaismu, uzvelkam bērnam speciālās krāsošanas drēbes vai priekšautu, jo - atceramies - tās ir tekstilkrāsas, kuras izmazgāšanai nepadosies. Un tad gan aiziet!

3. Darba procesā secināju, ka pirms krāsu iegādes nebūtu nācis par ļaunu atcerēties krāsu jaukšanas principus. Jo vietās, kur meitene uzkrāsoja slapjajai dzeltenajai krāsai pa virsu violeto krāsu, sanāca tāds sulīgs kaku brūns - iedomājoties, ka dzīvē tas tiešām tā arī izskatīsies - ka tētis ar krekliņu ir kaut kur kārtīgi sašmucējies, es lūdzu meitai vēlreiz uzlikt pa virsu violeto krāsu, lai noslēptu brūno :)

4. Ja bērns vēl ir gana mazs, tad mammai ir jāpieskata darba gaita un ik pa laikam jāpagroza uz kastes uzliktais krekliņš, lai zīmējums izklātos vienmērīgi uz visām pusēm.

5. Kad darbiņš pabeigts, visu uzparikti liek uz palodzes žāvēties (labāk neņemt uzreiz kasti ārā no krekla, citādi risks sasmērēt ar krāsu tīrās auduma vietas). Mēs nolikām saules pusē uz 30 minūtēm.

6. Kad krāsa nožuvusi, nogludina jauno zīmējumu ar gludekli (es drošībai vēl pa virsu uzliku papīra salveti, lai nesasmērētu gludekli, ja nu kāda detaļa izrādītos vēl slapja). Saloka. Iepako. Pārsteidz tēti līdz aizkustinājumam.

8 komentāri: